דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פישקבי עם בשר
פישקבי עם בשר
פישקבי גרוזיני ממולא בשר

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 105 גרם למנה\יחידה (כ- 16 יחידות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לשים את החומרים לבצק לבצק רך אך לא דביק (את המים מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך, ואת המלח והשמן לקראת סוף הלישה). מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מכינים את המלית: מאדים את הבשר במחבת (עם ציפוי טפלון/קרמי), מערבבים ומפוררים. כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים תבלינים, בצל ושום, מערבבים ומאדים עוד כ- 8 דקות עד ריכוך הבצל (אין צורך בשמן לטיגון - יש לבשר מספיק שומן בשביל האידוי). מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים כדקה-שתיים ומוכן.
  • 3 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- 16 כדורים. מכסים ומתפיחים כרבע שעה. מרדדים כל כדור לעלה דק, מניחים במרכז כף גדושה מהמלית, מרימים את הקצוות וסוגרים (מעין צורת פרח).
  • 4 לוחצים קלות ומשטחים מעט את הסגירה מלמעלה. נותנים מנוחה לבצק כמה דקות ולאחר מכן ממשיכים לשטח בעזרת הידיים לגודל של פיתה קטנה.
  • 5 מטגנים בשמן (ראו מידע נוסף) עד הזהבה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפישקבי לאחר הטיגון. יש להשתמש בכוס שמן לטיגון במחבת גדולה - לפי הצורך. שיטת ההכנה כוללת גם אידוי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)219208
חלבונים (גרם)12.19 11.61
פחמימות (גרם)2422
מתוכן סוכרים (גרם)0.72 0.69
שומנים (גרם)8.26 7.86
מתוכם שומן רווי (גרם)1.34 1.27
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)37.24 35.46
נתרן (מ"ג)640.18609.7
סיבים תזונתיים (גרם)0.22 0.21
מים (גרם)51.3548.91
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)13.4112.77
ויטמין B (מ"ג)2.542.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.07
ויטמין B3 (מ"ג)2.011.92
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.97.52
ויטמין B12 (מק"ג)10.95
ויטמין C (מ"ג)3.253.1
ויטמין D (מק"ג)0.070.07
ויטמין E (מ"ג)0.160.16
ויטמין K (מק"ג)30.2228.78
סידן (מ"ג)12.4811.89
ברזל (מ"ג)1.151.1
מגנזיום (מ"ג)10.5710.06
זרחן (מ"ג)82.0378.12
אבץ (מ"ג)2.112.01
אשלגן (מ"ג)151.95144.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 18.7% 27.6% 53.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.