מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 435 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מעדן אורז ועוף מהמטבח הפרסי
- 1 תחילה משרים את שעועית הלוביה כל הלילה, מבשלים אותה בסיר עם מים במשך כ- 20 דקות ומסננים. את השוקיים מבשלים בסיר עם מים כ- 20 דקות.
- 2 מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הקולורבי וממשיכים בטיגון קל כ- 5 דקות נוספות.
- 3 מוסיפים את הלוביה ומניחים מעל את שוקי העוף. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את האורז ומערבבים, מכסים עם מכסה עטוף במגבת על אש גבוהה למשך כ- 2-3 דקות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כ- 20 דקות נוספות.
- 4 משאירים עם מכסה סגור כחצי שעה נוספת.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
במתכון כתוב בשוקי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בשוקי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם השריה וטיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
4.3% |
13.3% |
29.2% |
53.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב