דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 199 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מחמר - פשטידה מרוקאית
מחמר מרוקאי
  • 1 לבשל ביחד את תפוחי האדמה, הגזרים והביצים, עד שהירקות מתרככים. לקרר היטב את הירקות (זה חשוב מאוד שהירקות לא יהיו חמים). לקלף את תפוחי האדמה ולמעוך אותם מעט (לא לפירה, אלא למרקם יותר גס). לחתוך את הגזר והביצים הקשות לקוביות ולהוסיף לתפוחי אדמה.
  • 2 לסנן את האפונה המושרית ולהוסיף, וכן את הפטרוזליה הקצוצה. לערבב היטב את התערובת ולהוסיף לה את הביצים (לאחר כל ביצה לערבב את התערובת) והתבלינים.
  • 3 לשים בסיר עמוק ומעט רחב נייר אפייה, להוסיף את השמן ולשמן בנוסף את צידי נייר האפייה. להכניס פנימה את הבלילה וליישר את התערובת.
  • 4 לשים את הסיר על הגז על אש גבוהה למשך 10 דקות - לשים לב שלא יישרף. לאחר מכן, להנמיך את האש ולהשאיר את הסיר כחצי שעה על אש נמוכה.
  • 5 לחמם את התנור לחום של 180 מעלות ולהכניס את הסיר לאפייה לעוד כמחצית השעה. לבדוק עם סכין שהפשטידה יציבה. כשמוצאים את הסיר כדאי לעטוף את הסיר עם מגבת רטובה - זה יעזור לפשטידה להשתחרר. לשים צלחת מעל הסיר ולהפוך בזהירות.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.6% 22.9% 19.5% 50%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב