דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 322 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חזה עוף מוקפץ עם אורז וירקות
מוקפץ בגרסת אורז
  • 1 להשרות את קוביות חזה העוף במצרכי המרינדה. לשים במקרר עד לסיום הכנת האורז.
  • 2 למלא בסיר את המים עם כל מצרכי האורז (חוץ מהאורז עצמו) ולהביא לרתיחה. בינתיים לשטוף את האורז ולסנן.
  • 3 להוסיף את כוס האורז למים הרותחים ולהנמיך את האש. להוסיף כף בצל יבש, לבחוש היטב ולסגור את המכסה.
  • 4 לבשל על אש נמוכה בערך 15-20 דקות עד שהמים מתאדים, ולערבב מדי פעם. לאחר שהמים מתאדים, להשאיר את הסיר סגור למשך 15 דקות נוספות.
  • 5 בינתיים להקפיץ בווק עם 3 כפיות שמן את הירקות עד שהם מתרככים מעט (שלא יהיו רכים מדי, שיישארו קריספיים). להניח בצד.
  • 6 להוציא מהמקרר את חזה העוף במרינדה ולהקפיץ אותו במחבת ללא הרוטב שנוצר מהתערובת (לא לזרוק את הנוזל, נצטרך אותו בהמשך).
  • 7 להוסיף לחזה העוף את הירקות המוקפצים, לערבב ולהוסיף את הרוטב שנוצר מהמרינדה של חזה העוף. לערבב היטב עד לספיחת הנוזלים והיספגותם בחזה העוף והירקות. לערבב כל הזמן.
  • 8 לסיום לקחת את האורז, להוסיף לתערובת חזה העוף והירקות ולהמשיך להקפיץ דקה-שתיים.
  • 9 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 16.6% 40.4% 40.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב