דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 115 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פשטידת אפונה
פשטידת אפונה קלה להכנה
  • 1 מרתיחים בסיר כ- 2 ליטר מים, מוסיפים כף מלח ואת האפונה וממשיכים ברתיחה לפחות כ- 10 דקות. מסננים ומצננים.
  • 2 בינתיים מטגנים במחבת (עם 3 כפות שמן) את הבצל עד הזהבה קלה ומצננים.
  • 3 בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים בזו אחר זו תוך כדי ערבוב את השום, הסודה לשתייה, השמיר, הקמח, המלח, הפלפל השחור, הבצל המטוגן ולבסוף את האפונה.
  • 4 משמנים מעט תבנית בעזרת ספריי שמן (אני בחרתי בתבנית עגולה - אפשר גם מלבנית).
  • 5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
  • 6 לאחר כחצי שעה מטפטפים 3 כפות שמן על הפשטידה, ומחזירים לתנור לרבע שעה נוספת עד השחמה קלה.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.3% 23.9% 23.6% 41.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב