דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 257 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות בשר ברוטב
קציצות בשר ברוטב עגבניות שהילדים יאהבו
  • 1 טוחנים דק במעבד מזון בצל, שום, פלפל אדום, סלרי ופטרוזיליה יחד. מעבירים הכל לקערה יחד עם הבשר הטחון, מוסיפים ביצה, פירורי לחם ותבלינים, ומערבבים היטב (ממש ללוש כמה דקות). מכסים ומשהים במקרר כחצי שעה לספיגת טעמים.
  • 2 יוצרים קציצות בשר (כ- 18-20), טובלים בפירורי לחם לציפוי ומטגנים עד סגירה והזהבה קלה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
  • 3 מכינים את הרוטב: מחממים בסיר סוטג` בינוני את השמן, מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כחצי דקה, מוסיפים זרעי כמון, פפריקה ואריסה לשמן (לפתיחת טעמים), מערבבים, מוסיפים עגבניות וקורט סוכר, ומבשלים עד ריכוך קל.
  • 4 מוסיפים אבקת מרק עוף ואורגנו, מערבבים ומוסיפים כוס מים רותחים (אפשר להוסיף עוד - תלוי בסוג העגבניות וכמות הנוזלים שהשאירו). מבשלים עד צמצום מעט מהנוזלים.
  • 5 מוסיפים את קציצות הבשר לסיר, מפזרים מעל פלפלים אדומים מיובשים קצוצים גס ומבשלים עוד כ- 20 דקות על אש קטנה ומוכן (במהלך הבישול אפשר לצקת מהרוטב על הקציצות בעזרת כף).
  • 6 הרי לכם קציצות בשר ברוטב שהילדים יטרפו - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לקראת סוף הבישול אפשר לפזר מעל מעט פטרוזיליה קצוצה.

הערך התזונתי לא כולל את הפלפלים האדומים המיובשים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. שימו לב - ניתן גם לאפות את הקציצות בתנור: במקרה כזה לאחר שיוצרים קציצות (רצוי בידיים משומנות) ומצפים בפירורי לחם. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה מעט משומן ומשמנים מעל בעזרת תרסיס שמן. אופים בחום של 190 מעלות כרבע שעה ונהנים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 26.4% 44.1% 26.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב