דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 439 גרם למנה\יחידה

  • חציל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
    עדיף חצילים גדולים
  • בצל - 3 יחידות גדולות - סה"כ (966 גרם)
  • ביצה קשה - 5 גדלים ממוצעים - סה"כ (290 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    לטיגון
  • עגבניות שרי - 10 יחידות - סה"כ (150 גרם)
  • פטרוזיליה - כף-קצוץ (5 גרם)
    לקישוט

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט חצילים בטעם כבד
סלט חצילים ביתי בטעם כבד
  • 1 לחתוך את החצילים (עם או בלי הקליפה לפי הטעם) לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, לטגן אותן בשמן ולקרר.
  • 2 לחתוך את הבצלים לרצועות, לטגן ולקרר.
  • 3 לטחון את הביצים הקשות ביחד עם החצילים והבצלים המטוגנים.
  • 4 לתבל לפי הטעם.
  • 5 להעביר לצלחת הגשה ולקשט כיד הדמיון.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 36.3% 14.2% 41.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.65 (0.76 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב