דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 49 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
שנייק קינמון - חלבי וללא גלוטן
  • 1 מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערת המערבל מצוייד בוו לישה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים אליה את כל יתר המצרכים מלבד המלח. מתחילים בעירבול איטי וכשכל המצרכים מתאחדים, מוסיפים את המלח ומעלים מהירות עירבול לבינונית משך 5 דקות עד שהבצק מתגבש סביב הוו (ניתק מדפנות הקערה).עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים במקרר במשך כשעה.
  • 2 מעבירים את עיסת הבצק הדביקה למשטח מקומח קלות בקורנפלור (או קמח תפו"א) לאטימה וקבלת מעטפת לא דביקה ומרדדים למלבן בעובי כחצי ס"מ.
  • 3 מברישים בחמאה המומסת, מפזרים את תערובת הקינמון - סוכר ומגלגלים בצורה רופפת לגליל. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 3 ס"מ ומציבים אותן בתבנית אינגליש קייק משומנת ומרופדת נייר אפייה תוך שמירת מרווח של כס"מ בין היחידות. מניחים מעל נייר אפייה משומן ולוחצים בעדינות להצמדת היחידות.
  • 4 משהים לתפיחה של כ-30 דקות, מברישים בביצה טרופה ואופים במסילה בשליש התחתון, בתנור שחומם מראש בחום בינוני ל- 175 מעלות צלזיוס במשך 35 דקות.
  • 5 מוציאים, מברישים בסירופ סוכר ומצננים על רשת. אוכלים חם או קר.

למלית 25 גרם חמאה מומסת והשאר חמאה רכה מאוד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 46.4% 8.4% 43.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב