מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 212 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
פאי רועים עם בשר טחון ופירה
- 1 מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מקלפים ומקררים (כמו שמכינים פירה), ומניחים בצד.
- 2 מטגנים את הבצל עד להשחמה עם 3 כפות השמן, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים. במידה ויש נוזלים מבשלים עד אשר הנוזלים מצטמצמים והבשר מתחיל להשחים.
- 3 לאחר השחמת הבשר מוסיפים את העגבניות (הטריות והמרוסקות ללא הקליפה או העגבניות המרוסקות מקופסת שימורים), מבשלים כ- 5 דקות, מוסיפים את הפפריקה, הפלפל השחור ואבקת המרק (או המלח), טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות נוספות ומצננים.
- 4 מכינים את הפירה: מועכים את תפוחי האדמה בקערה בעזרת מועך תפוחי אדמה, ומוסיפים את הביצה, אבקת המרק (או המלח), הפלפל השחור, הכורכום וכף השמן, ומערבבים היטב.
- 5 בתבנית פיירקס מניחים את הבשר הטחון ברוטב העגבניות, ומעליו מניחים בזהירות על גבי כל התבנית את פירה תפוחי האדמה. בעזרת הידיים מהדקים בעדינות את הפירה מעל הבשר לאורך כל התבנית.
- 6 בעזרת מזלג יש ליצור פסים לאורך, משתמשים בשיני המזלג לעיצוב הפירה בחלק העליון.
- 7 לאפות את פאי הרועים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 40-50 דקות עד להשחמה (לא מכוסה).
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: תבנית פיירקס שקופה או תבנית חד פעמית עגולה בינונית, קערה עמוקה לתפוחי האדמה ומחבת.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. פאי הרועים הוא מאפה פופולארי מהמטבח הבריטי/האירי הכולל בשר טחון שעליו ציפוי העשוי מחית תפוחי אדמה. מאכל פופולארי זה נאכל הן בבתים פרטיים, הן בפאבים והן כאוכל במזנון המהיר.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5.1% |
15% |
32.3% |
47.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב