מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 252 גרם למנה\יחידה (כ- 16 יחידות קניידלך)
- מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
- קמח מצות - 1½ כוסות - סה"כ (186 גרם)
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- שמן זית - כף (10 מ"ל)
- מלח - כף שטוחה
- פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
- ביצה - Large
- מלח - כפית שטוחה
- מים לבישול - לפי הצורך
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מרק קניידלך נהדר למנה ראשונה, צילום: לירון איצקוביץ
- 1 מטגנים בצל במחבת עם שמן זית עד להזהבה.
- 2 מרתיחים מים ומערבבים ביחד את המים הרותחים, קמח המצה, הבצל המטוגן, המלח והפטרוזיליה.
- 3 מחכים שהתערובת תתקרר ואז מוסיפים לה ביצה, ומערבבים לתערובת אחידה. מכסים ומניחים ללילה במקרר.
- 4 למחרת ממלאים סיר במים עם קצת מלח ומביאים לרתיחה. יוצרים עיגולי קניידלך ומבשלים במים בבעבוע עדין. לאחר שהקניידלך צפים, ממשיכים בבישול למשך כ- 5-10 דקות ומוציאים.
- 5 מגישים עם מרק עוף חם. תענוג שעוד לפני שהספקתם לאכול הילדים כבר גמרו הכל.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. זמן ההכנה לא כולל את השהיית התערובת במקרר ללילה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.4% |
8% |
14.8% |
74.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב