דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק קניידלך נהדר למנה ראשונה, צילום: לירון איצקוביץ

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 252 גרם למנה\יחידה (כ- 16 יחידות קניידלך)

  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    מים רותחים
  • קמח מצות -  כוסות - סה"כ (186 גרם)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ דק
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
  • מלח - כף שטוחה
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    קצוץ דק (או כוסברה)
  • ביצה - יחידהL
  • מלח - כפית שטוחה
    לבישול הקניידלך - לפי הטעם
  • מים לבישול - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים בצל במחבת עם שמן זית עד להזהבה.
  • 2 מרתיחים מים ומערבבים ביחד את המים הרותחים, קמח המצה, הבצל המטוגן, המלח והפטרוזיליה.
  • 3 מחכים שהתערובת תתקרר ואז מוסיפים לה ביצה, ומערבבים לתערובת אחידה. מכסים ומניחים ללילה במקרר.
  • 4 למחרת ממלאים סיר במים עם קצת מלח ומביאים לרתיחה. יוצרים עיגולי קניידלך ומבשלים במים בבעבוע עדין. לאחר שהקניידלך צפים, ממשיכים בבישול למשך כ- 5-10 דקות ומוציאים.
  • 5 מגישים עם מרק עוף חם. תענוג שעוד לפני שהספקתם לאכול הילדים כבר גמרו הכל.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. זמן ההכנה לא כולל את השהיית התערובת במקרר ללילה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אבנר שפריר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)24095
חלבונים (גרם)8.61 3.42
פחמימות (גרם)4417
מתוכן סוכרים (גרם)1.78 0.71
שומנים (גרם)4.67 1.85
מתוכם שומן רווי (גרם)0.93 0.37
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)63.24 25.07
נתרן (מ"ג)2,5701,019
סיבים תזונתיים (גרם)1.38 0.55
מים (גרם)185.2973.45
ויטמין A (מק"ג)147.1958.35
ויטמין B (מ"ג)1.160.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.440.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.410.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5622.2
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.06
ויטמין C (מ"ג)39.5315.67
ויטמין D (מק"ג)0.350.14
ויטמין E (מ"ג)0.40.16
ויטמין K (מק"ג)467.61185.37
סידן (מ"ג)60.8924.14
ברזל (מ"ג)2.160.86
מגנזיום (מ"ג)20.998.32
זרחן (מ"ג)61.1324.23
אבץ (מ"ג)0.610.24
אשלגן (מ"ג)233.7592.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.380.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.320.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.710.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.670.27

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 8% 14.8% 74.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?