דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

28 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה (מספר מנות מוערך)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שטרודל תפוחים מטוגן
שטרודל תפוחים מתוק בגרסה מטוגנת
  • 1 את חומרי הבצק לשים לבצק מעט נוקשה (את המים מוסיפים בהדרגה) ומעבדים את הגלוטן שבקמח לפחות 10 דקות עד שנוצר מרקם חלק. משהים במשך כ- 10 דקות, מורידים על משטח, לשים שוב כמה דקות ומחלקים ל- 4 כדורים. מכסים ומשהים כשעה.
  • 2 את התפוחים מקלפים וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים מיץ לימון וקינמון, מערבבים ומשהים בצד.
  • 3 על משטח מעט מקומח מרדדים את כדורי הבצק. לאחר מנוחה של כ- 20 דקות מתחילים לעבוד עם כדור הבצק הראשון שרידדנו. מותחים את שולי הבצק בתנועות סיבוב ובעזרת אגרופי הידיים ממשיכים למתוח מהמרכז כלפי חוץ. מניחים את הבצק על משטח, מקמחים קלות ומזלפים מעל שמן (כף).
  • 4 מקפלים את הקצה הקרוב אלינו עד כשליש מאורך הבצק. על החלק של הקפל מפזרים לאורך כף פירורי לחם, לאחר מכן כף גדושה סוכר, רבע מתערובת התפוחים ומעל שוב כף גדושה סוכר. מגלגלים לרולדה (בגלל שהבצק דק ועדין אפשר להיעזר ביריעת בד ולהניח מתחת לבצק).
  • 5 פורסים כל רולדה ל- 7 ומטגנים בשמן עמוק (ראו מידע נוסף) ועל אש בינונית עד הזהבה משני הצדדים (מנקים מדי פעם את השמן מחתיכות התפוחים "שבורחות").
  • 6 מניחים על נייר סופג מעט ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
המתיקות של השטרודלים מעודנת. אם אוהבים מתוק יותר אפשר לצקת מעל סירופ סוכר (יחס של כוס סוכר על כוס מים, לבשל עד שמסמיך מאוד) עם מעט דבש.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בשטרודל התפוחים לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק (בערך 3/4 ליטר שמן - שיגיע עד לאמצע הגובה בסיר בינוני).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 12.3% 7.9% 75.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב