דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 156 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פילה סלמון בפסטו פיסטוקים
מנה ראשונה מושלמת שמתאימה גם לחגים
  • אופן הכנה עבור נתח שלם (כ- 10 מנות):
  • 1 משרים את הדג (מומלץ טרי) לשעה במים עם 2 כוסות מיץ לימון וכוס חומץ, כך שהנוזלים יכסו את הדג לגמרי. מוציאים ומנקים מקשקשים ושאר מרעין בישין. את הפעולה הזאת מבצעים רק אם הדג קפוא. במידה והדג טרי אין צורך כלל בפעולת ההשריה הזאת.
  • 2 מכינים את הפסטו: מערבבים את כל מרכיבי הפסטו (ניתן לעבד יחד בבלנדר מוט או מעבד מזון), ומורחים על תבנית אפייה.
  • 3 מניחים את הסלמון עם הצד הוורוד למטה (הצד האפור למעלה), מורחים אותו בכף שמן הזית ומפזרים את הפלפל שחור, האורגנו והמלח הגס מעל.
  • 4 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות ואופים כ- 20-25 דקות. מגישים חם וטרי!
  • 5 בתיאבון חיוך
  • אופן הכנה עבור סלמון ב"עטיפת מתנה" (כ- 20 "מתנות", 2 "מתנות" למנה - התמונה הראשונה):
  • 1 חותכים את נתח הדג השלם לפרוסות ברוחב של כ- 3 אצבעות.
  • 2 כעת, לכל פרוסה יש חלק עבה ובסופה חלק דק. מחלקים כל פרוסה לאורכה ל- 3 שלישים שווים. שני חלקים יתקבלו עבים והשלישי דק (בגלל צורת נתח פילה הסלמון שהולך ונהיה צר).
  • 3 בעדינות ובעזרת סכין חד חוצים לעובי את השליש הדק ומחלקים אותו כך ל- 2 חלקים.
  • 4 מורחים בנדיבות מתערובת הפסטו על כל אחד משני השלישים העבים, ומכסים אותם כ"א באחד מחצאי השליש הדק.
  • 5 מניחים על צלחת שתי רצועות בצל ירוק בצורת פלוס (+). מניחים על מרכז הפלוס את ה"סנדביץ`", כאשר הצד הדק שלו למטה, מקפלים את רצועות הבצל לצד השני (ניתן לקשור אם רוצים), כדי ליצור צורה של אריזת מתנה. הופכים לתוך התבנית כאשר הצד העבה של ה"סנדביץ`" למטה, כך שרצועות הבצל מוחזקות מתחת ל"מתנה" והבצל הירוק שומר על צורת ה"אריזה".
  • 6 מזלפים מעט את שמן הזית ומפזרים את הפלפל השחור, האורגנו והמלח הגס מעל. אופים בתנור את ה"מתנות" למשך כ- 15 דקות (יש לאפות לזמן קצר יותר מאשר אם אופים את הפילה שלם).
  • 7 ניתן להקפיץ במחבת מעט פרוסות שום עם בצל ירוק בשמן זית ולהגיש יחד.
  • 8 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן ההשריה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 37.1% 48.5% 11.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.62 (0.65 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב