דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 799 גרם למנה\יחידה

  • אבטיח - 6 ק"ג
    צהוב או אדום ללא גרעינים
  • נענע - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (6 גרם)
    טרייה וקצוצה
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • מיץ לימון - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
  • סוכר - 1/4 כוס - סה"כ (45 גרם)
  • שורש ג`ינג`ר - כפית-קצוץ (5 גרם)
  • גבינת פטה - 8 כפיות - סה"כ (64 גרם)
    מפוררת
  • מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    מבעבעים

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק אבטיח פיקנטי
מרק אבטיח מרענן במיוחד, צילום: מורג ביטון
  • 1 את האבטיח לחתוך ולחלק ל- 9 כוסות.
  • 2 לערבב בקערה כוס אחת של אבטיח עם הנענע וכף הסוכר, ולהניח בצד.
  • 3 לטחון בבלנדר את 8 כוסות האבטיח הנוספות ביחד עם מיץ הלימון, 3/4 כוס המים המעורבבים עם 1/4 כוס הסוכר והג`ינג`ר, עד שיהפוך לתערובת עדינה.
  • 4 להניח בצד לחצי שעה.
  • 5 לאחר מכן לסנן את המרק ולחלק אותו ל- 8 קערות.
  • 6 על כל קערה לשים 1/8 כוס אבטיח עם נענע וסוכר שהכנו בהתחלה וכפית גבינת פטה מפוררת.
  • 7 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן השהיית מרק האבטיח בצד לאחר הטחינה. באדיבות השף סולימן ארנואט ממלון דיוויד ים המלח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 3.7% 7.5% 84.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.04 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב