דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

55 מנות/יחידות, 21 גרם למנה\יחידה (מספר מוערך של עוגיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות קורנפלקס ללא גלוטן
עוגיות מקורנפלקס ללא גלוטן, צילום: דניאל טרכטמן
  • 1 בקערת המערבל טורפים את החמאה עם הסוכר החום, סוכר הוניל, תרכיז הרימונים, הביצה וקורט המלח, עד לקבלת קרם (כדקה-שתיים).
  • 2 מנפים ומערבבים בקערה אחרת את כל החומרים היבשים הבאים: קמחים, קורנפלקס, אגוזים, סודה לשתייה וקינמון.
  • 3 תוך כדי טריפה מוסיפים לקערת המערבל לסירוגין את האשל והחומרים היבשים, עד לקבלת ממרח אחיד (במידת הצורך מוסיפים חלב).
  • 4 מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  • 5 לוקחים כחצי כף מהממרח ובעזרת כף נוספת דוחפים ומורידים לתבנית על נייר האפייה.
  • 6 ממשיכים להניח תלוליות במרווחים של כשני ס"מ.
  • 7 אופים בתנור כ- 20-25 דקות עד השחמה.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף שוקולד צ`יפס או שוקולד מגורר, צימוקים או חמוציות. ניתן להשתמש בברנפלקס ללא גלוטן אם רוצים טעם דיבשי (למשל בראש השנה). ניתן להחסיר 2-3 כפות סוכר ולהמיר בדבש.

ציוד נדרש: תבניות גדולות של תנור.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 26.2% 6% 67.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב