דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

45 מנות/יחידות, 17 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הדובשניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
דובשניות לראש השנה
דובשניות עם פקאנים ואבקת סוכר
  • 1 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים את הדבש, הסוכר החום (ניתן להשתמש גם בסוכר דמררה אם כי ישפיע מעט על הצבע), השמן, הקינמון, חוויאג` הקפה, המלח והביצה. מערבבים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה.
  • 2 בקערה קטנה מערבבים את הקמחים עם אבקת האפייה, ומנפים אל התערובת. מוסיפים את אגוזי הפקאן (אפשר גם שקדים/אגוזי מלך) ומערבבים הכל יחד עד לקבלת בצק רך ואחיד.
  • 3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • 4 מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 5 יוצרים מהבצק כדורים בגודל רצוי (כגודל של אגוז מלך) ומגלגלים בתוך אבקת סוכר. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 6 אופים במשך כ- 10 דקות עד שהעוגיות נסדקות (זמן האפייה תלוי גם בתנור שברשותכם וגם בגודל הדובשניות. במידה והן גדולות יחסית - זמן האפייה עשוי להתארך לכ- 12-15 דקות. הן אמורות לתפוח מעט ולהיסדק). מצננים ומעבירים לכלי אטום.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את חוואיג` הקפה - תערובת של הל, ציפורן וזנגביל יבש. זמן ההכנה כולל את זמן שהיית הבצק במקרר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 18% 7.1% 72.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב