מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 54 גרם למנה\יחידה (כ- 20 יחידות קטנות בגודל ביס)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
פחזניות טחינה מושלמות לאירוח, צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן
- הכנת הפחזניות - בצק רבוך:
- 1 בסיר קטן או קלחת מרתיחים את החמאה (או המחמאה), החלב (או חלב הקוקוס/המים), הסוכר והמלח.
- 2 מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב ידנית או במערבל עד שהחומרים מתאחדים והבצק ניתק מהדפנות.
- 3 מוסיפים כל ביצה בנפרד ותוך כדי ערבוב מתמיד. יש לתת לכל ביצה "להיטמע" היטב בבצק לפני הוספת ביצה נוספת.
- 4 מקררים את העיסה בטמפרטורת החדר, מעבירים לשק זילוף ומזלפים "גבעות" קטנות בצורה ובגודל המתאימים לכם. מומלץ "לשמור מרחק" בין פחזניה אחת לרעותה.
- 5 אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כחצי שעה.
- הכנת קרם טחינה:
- 1 מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם קרם. טועמים ומשלימים תיבול בהתאם לצורך.
- 2 לפני ההגשה מזלפים את הטחינה על הפחזניות ומפזרים עירית קצוצה או בצל ירוק.
- 3 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: שקית זילוף וצנתר או כף מתאימה לזילוף.
המתכון הופק באדיבות אחוה בשיתוף אתי בטיטו.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.6% |
43.6% |
19.3% |
33.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב