דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פחזניות בזילוף קרם טחינה ועירית
פחזניות בזילוף קרם טחינה ועירית
פחזניות טחינה מושלמות לאירוח, צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 54 גרם למנה\יחידה (כ- 20 יחידות קטנות בגודל ביס)

  • הפחזניות
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
    לפרווה - ניתן להמיר במחמאה
  • חלב - כוס (240 מ"ל)
    לפרווה - חלב קוקוס או מים
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • מלח - 1/3 כפית שטוחה
  • קמח לבן - כוס (155 גרם)
    מנופה
  • ביצה - 4 Large
  • קרם הטחינה
  • טחינה חצי מלאה - 1/4 קופסת פלסטיק - סה"כ (125 גרם)
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
  • שום - שן
    קצוצה
  • עירית - כפית-קצוץ (3 גרם)
    או בצל ירוק
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הפחזניות - בצק רבוך:
  • 1 בסיר קטן או קלחת מרתיחים את החמאה (או המחמאה), החלב (או חלב הקוקוס/המים), הסוכר והמלח.
  • 2 מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב ידנית או במערבל עד שהחומרים מתאחדים והבצק ניתק מהדפנות.
  • 3 מוסיפים כל ביצה בנפרד ותוך כדי ערבוב מתמיד. יש לתת לכל ביצה "להיטמע" היטב בבצק לפני הוספת ביצה נוספת.
  • 4 מקררים את העיסה בטמפרטורת החדר, מעבירים לשק זילוף ומזלפים "גבעות" קטנות בצורה ובגודל המתאימים לכם. מומלץ "לשמור מרחק" בין פחזניה אחת לרעותה.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כחצי שעה.
  • הכנת קרם טחינה:
  • 1 מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם קרם. טועמים ומשלימים תיבול בהתאם לצורך.
  • 2 לפני ההגשה מזלפים את הטחינה על הפחזניות ומפזרים עירית קצוצה או בצל ירוק.
  • 3 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: שקית זילוף וצנתר או כף מתאימה לזילוף.

המתכון הופק באדיבות אחוה בשיתוף אתי בטיטו.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)140261
חלבונים (גרם)4.43 8.27
פחמימות (גרם)814
מתוכן סוכרים (גרם)0.89 1.66
שומנים (גרם)9.98 18.64
מתוכם שומן רווי (גרם)3.79 7.07
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)63.97 119.46
נתרן (מ"ג)171.36320
סיבים תזונתיים (גרם)0.83 1.56
מים (גרם)17.3832.45
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)22.141.27
ויטמין B (מ"ג)0.330.62
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.6612.44
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.23
ויטמין C (מ"ג)0.551.02
ויטמין D (מק"ג)0.280.52
ויטמין E (מ"ג)0.140.27
ויטמין K (מק"ג)0.410.76
סידן (מ"ג)56.08104.72
ברזל (מ"ג)0.691.29
מגנזיום (מ"ג)1.943.62
זרחן (מ"ג)27.6451.61
אבץ (מ"ג)0.180.34
אשלגן (מ"ג)21.9140.91
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.49
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.4
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.50.93
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.460.87

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 43.6% 19.3% 33.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.83 (0.89 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה