דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פחזניות בזילוף קרם טחינה ועירית
פחזניות בזילוף קרם טחינה ועירית
פחזניות טחינה מושלמות לאירוח, צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 54 גרם למנה\יחידה (כ- 20 יחידות קטנות בגודל ביס)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הפחזניות - בצק רבוך:
  • 1 בסיר קטן או קלחת מרתיחים את החמאה (או המחמאה), החלב (או חלב הקוקוס/המים), הסוכר והמלח.
  • 2 מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב ידנית או במערבל עד שהחומרים מתאחדים והבצק ניתק מהדפנות.
  • 3 מוסיפים כל ביצה בנפרד ותוך כדי ערבוב מתמיד. יש לתת לכל ביצה "להיטמע" היטב בבצק לפני הוספת ביצה נוספת.
  • 4 מקררים את העיסה בטמפרטורת החדר, מעבירים לשק זילוף ומזלפים "גבעות" קטנות בצורה ובגודל המתאימים לכם. מומלץ "לשמור מרחק" בין פחזניה אחת לרעותה.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כחצי שעה.
  • הכנת קרם טחינה:
  • 1 מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם קרם. טועמים ומשלימים תיבול בהתאם לצורך.
  • 2 לפני ההגשה מזלפים את הטחינה על הפחזניות ומפזרים עירית קצוצה או בצל ירוק.
  • 3 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: שקית זילוף וצנתר או כף מתאימה לזילוף.

המתכון הופק באדיבות אחוה בשיתוף אתי בטיטו.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)140261
חלבונים (גרם)4.43 8.27
פחמימות (גרם)814
מתוכן סוכרים (גרם)0.89 1.66
שומנים (גרם)9.98 18.64
מתוכם שומן רווי (גרם)3.79 7.07
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)63.97 119.46
נתרן (מ"ג)171.36320
סיבים תזונתיים (גרם)0.83 1.56
מים (גרם)17.3832.45
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)22.141.27
ויטמין B (מ"ג)0.330.62
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.6612.44
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.23
ויטמין C (מ"ג)0.551.02
ויטמין D (מק"ג)0.280.52
ויטמין E (מ"ג)0.140.27
ויטמין K (מק"ג)0.410.76
סידן (מ"ג)56.08104.72
ברזל (מ"ג)0.691.29
מגנזיום (מ"ג)1.943.62
זרחן (מ"ג)27.6451.61
אבץ (מ"ג)0.180.34
אשלגן (מ"ג)21.9140.91
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.49
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.4
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.50.93
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.460.87

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 43.6% 19.3% 33.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.83 (0.89 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.