דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פחזניות לראש השנה, צילום: נחמי וולף, סטיילינג: מיכל ליבוביץ`

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 87 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפחזניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הפחזניות:
  • 1 מחממים את התנור ל- 210 מעלות.
  • 2 מרתיחים את המים, המרגרינה, הסוכר והמלח.
  • 3 מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים בזריזות היטב עם כף עץ על מנת שלא יווצרו גושים ועד לקבלת כדור בצק הנפרד מהדפנות.
  • 4 מכבים את האש וממתינים מספר דקות עד שהבצק נהיה פושר.
  • 5 מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומתחילים להוסיף את הביצים בזו אחר זו.
  • 6 לאחר הוספת 3 ביצים בודקים את המסה בין שתי אצבעות. הבדיקה נעשית באופן הבא: לקחים מעט מהמסה בין אצבע ואגודל ומותחים לכ- 7 ס"מ. אם היא נקרעת יש להוסיף ביצה, אם היא נמתחת יפה המסה בסדר. זהירות: אם המסה נוזלית אי אפשר לתקן.
  • 7 אם יש צורך מוסיפים עוד ביצה או חצי ביצה.
  • 8 מעבירים את התערובת לשק זילוף. ומזלפים עם צנתר כוכב על נייר אפייה.
  • 9 אופים בתנור במשך 10 דקות בחום של 210 מעלות.
  • 10 מורידים את חום התנור ל- 190 מעלות (להזכירכם, לא פותחים את התנור) וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה, תלוי בגודל הפחזניות.
  • 11 על מנת לבדוק אם הפחזניות מוכנות, מוציאים אחת ופותחים אותה. אם רואים שעדיין רטובה יש להמשיך לאפות.
  • הכנת מלית התפוחים:
  • מבשלים מעט את התפוחים (החתוכים לקוביות קטנות) עם המרגרינה, הסוכר והקינמון עד לריכוך. לא לבשל יותר מידי על מנת שהתפוחים ישמרו על צורתם.
  • הכנת קרם הוניל:
  • מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה לזילוף.
  • הרכבת המנה:
  • 1 חותכים את כיפות הפחזניות.
  • 2 ממלאים במלית התפוחים עד שפת הפחזניות.
  • 3 מזלפים קצפת בצורה נאה ומקשטים באבקת סוכר או בכל דבר אחר שאוהבים.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מלכי אדלר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)137157
חלבונים (גרם)2.43 2.8
פחמימות (גרם)1619
מתוכן סוכרים (גרם)7.36 8.46
שומנים (גרם)7.18 8.26
מתוכם שומן רווי (גרם)3.92 4.51
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)42.16 48.5
נתרן (מ"ג)57.5266.16
סיבים תזונתיים (גרם)0.83 0.96
מים (גרם)54.3462.51
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)18.8221.65
ויטמין B (מ"ג)0.340.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.676.52
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.12
ויטמין C (מ"ג)0.070.08
ויטמין D (מק"ג)0.230.27
ויטמין E (מ"ג)0.140.16
ויטמין K (מק"ג)0.250.29
סידן (מ"ג)11.7313.5
ברזל (מ"ג)0.270.31
מגנזיום (מ"ג)2.572.95
זרחן (מ"ג)25.1828.97
אבץ (מ"ג)0.160.19
אשלגן (מ"ג)45.7852.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.420.48
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.390.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 27% 9.1% 60.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.