דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 329 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עגבניות ממולאות
עגבניות ממולאות בבשר ואורז, צילום: Shutterstock
  • 1 בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית ומניחים במקרר למיזוג טעמים.
  • 2 פורסים את החלק העליון של כל עגבניה. עם סכין קטנה חותכים עיגול הקטן במעט מקוטר העגבניה, מוציאים את בשר העגבניה ושומרים בצד.
  • 3 בסיר קטן מחממים את השמן ומוסיפים אליו את בשר העגבניות, רסק העגבניות והמים, מתבלים, מבשלים כ- 4 דקות על אש קטנה ומסירים מהאש.
  • 4 מחממים את התנור מראש לחום של 190 מעלות.
  • 5 ממלאים את כיסי העגבניות במלית עד ל- 3/4 מגובה העגבניה (אל תשכחו שהאורז ייתפח). מניחים בתבנית חסינת אש, מוזגים מעל את הרוטב, מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך כ- 30-40 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
מומלץ להמיר את האורז הפרסי לאורז פרסי מלא. בד"כ שהאורז הוא בתור מילוי, ההבדל פחות מורגש.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 16.3% 21.9% 54.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב