דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 568 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מעדן חצילים עם בשר מהמטבח הטריפוליטאי
מעדן חצילים עם בשר שלא תפסיקו לאכול
  • הכנת החצילים המטוגנים:
  • 1 פורסים את החצילים לפרוסות בעובי ס"מ אחד. ממליחים מעט ולאחר כחצי שעה סופגים את הנוזלים במגבות נייר.
  • 2 מקמחים היטב את החצילים, טובלים בביצים הטרופות ומטגנים בשמן משני הצדדים עד להזהבה.
  • הכנת תבשיל הבשר:
  • 1 בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים מעט את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הבשר וצורבים משני הצדדים לסגירה.
  • 2 מוסיפים את השום, העגבניות, רסק העגבניות, התבלינים והפלפל החריף. מוסיפים את המים ומערבבים בתנועה סיבובית. לאחר רתיחה מעבירים לאש נמוכה לבישול של כשעה וחצי.
  • 3 לאחר כשעה וחצי או עד שהבשר נהיה רך - מסדרים את החצילים מעל הבשר. מערבבים את המים עם רסק העגבניות ומוזגים מעל. זה הזמן לתקן תיבול מלח ומי שאוהב חריף יכול להוסיף שבבי צ`ילי.
  • 4 מנערים את הסיר לערבוב, מוסיפים את הבזיליקום (או פטרוזיליה מי שאוהב) וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד אורז או חלה טריה - יוצא מעדן.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בחצילים לאחר הטיגון. יש לטגן בכוס שמן. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. במקור האוכל נקרא חריימה או מפרום לעניים, במקום דג או בשר שהיה בחוסר היו שמים ברוטב את החצילים המטוגנים. לכן, אפשר להכין את המאכל ללא הבשר. המאכל המקורי נעשה עם צלי כתף מס` 5 - אני שידרגתי עם בשר אחר וצלעות הכבש זה פשוט מעדן למי שאוהב. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 36.2% 26.8% 33.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.64 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב