דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן חצילים עם בשר מהמטבח הטריפוליטאי
מעדן חצילים עם בשר מהמטבח הטריפוליטאי
מעדן חצילים עם בשר שלא תפסיקו לאכול

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 568 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת החצילים המטוגנים:
  • 1 פורסים את החצילים לפרוסות בעובי ס"מ אחד. ממליחים מעט ולאחר כחצי שעה סופגים את הנוזלים במגבות נייר.
  • 2 מקמחים היטב את החצילים, טובלים בביצים הטרופות ומטגנים בשמן משני הצדדים עד להזהבה.
  • הכנת תבשיל הבשר:
  • 1 בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים מעט את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הבשר וצורבים משני הצדדים לסגירה.
  • 2 מוסיפים את השום, העגבניות, רסק העגבניות, התבלינים והפלפל החריף. מוסיפים את המים ומערבבים בתנועה סיבובית. לאחר רתיחה מעבירים לאש נמוכה לבישול של כשעה וחצי.
  • 3 לאחר כשעה וחצי או עד שהבשר נהיה רך - מסדרים את החצילים מעל הבשר. מערבבים את המים עם רסק העגבניות ומוזגים מעל. זה הזמן לתקן תיבול מלח ומי שאוהב חריף יכול להוסיף שבבי צ`ילי.
  • 4 מנערים את הסיר לערבוב, מוסיפים את הבזיליקום (או פטרוזיליה מי שאוהב) וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד אורז או חלה טריה - יוצא מעדן.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בחצילים לאחר הטיגון. יש לטגן בכוס שמן. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. במקור האוכל נקרא חריימה או מפרום לעניים, במקום דג או בשר שהיה בחוסר היו שמים ברוטב את החצילים המטוגנים. לכן, אפשר להכין את המאכל ללא הבשר. המאכל המקורי נעשה עם צלי כתף מס` 5 - אני שידרגתי עם בשר אחר וצלעות הכבש זה פשוט מעדן למי שאוהב. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)852150
חלבונים (גרם)40.45 7.13
פחמימות (גרם)519
מתוכן סוכרים (גרם)9.8 1.73
שומנים (גרם)54.67 9.63
מתוכם שומן רווי (גרם)12.94 2.28
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)240.78 42.42
נתרן (מ"ג)832.34146.64
סיבים תזונתיים (גרם)5.06 0.89
מים (גרם)389.6968.66
ליקופן (מ"ג)2.090.37
ויטמין A (מק"ג)73.3412.92
ויטמין B (מ"ג)12.782.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.270.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.370.07
ויטמין B3 (מ"ג)9.861.74
ויטמין B5 (מ"ג)1.380.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.840.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)63.6611.22
ויטמין B12 (מק"ג)2.530.45
ויטמין C (מ"ג)34.346.05
ויטמין D (מק"ג)0.560.1
ויטמין E (מ"ג)1.760.31
ויטמין K (מק"ג)1,668293.88
סידן (מ"ג)82.0514.46
ברזל (מ"ג)3.770.66
מגנזיום (מ"ג)60.3210.63
זרחן (מ"ג)352.0862.03
אבץ (מ"ג)6.061.07
אשלגן (מ"ג)863.88152.2
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.130.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.310.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.650.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)11.562.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)10.531.86

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 36.2% 26.8% 33.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.64 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.