דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

33 מנות/יחידות, 49 גרם למנה\יחידה (30-35 כדורי צ`יפס (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
כדורי צ`יפס
כדורי צ`יפס שילדים אוהבים
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה ולהרתיח בסיר עם מים (כמות מים שתכסה את תפוחי האדמה). תפוחי האדמה מוכנים כאשר אפשר להכניס מזלג בתפוחי האדמה והוא רך.
  • 2 מוציאים את תפוחי האדמה מהמים למסננת להוצאת כל הנוזלים ומקררים מעט (לא יותר מדי).
  • 3 מוסיפים את התבלינים ומרסקים את תפוחי האדמה יחד עם התבלינים עם מזלג או מועך פירה, עד לקבלת תערובת חלקה.
  • 4 מכניסים למקרר להתייצבות למינימום 4-5 שעות (עדיף להכין את הפירה יום קודם או להשתמש בפירה שנמצא במקרר יומיים-שלושה ולא רוצים בו עוד).
  • 5 להכנת כדורי צ`יפס: להוציא את הפירה מהמקרר, לכדרר לכדורים, ולטבול בביצה ואחר כך בפירורי הלחם.
  • 6 לחמם שמן (כמות שמכסה חצי מכדור "הצ`יפס העגול" - ראו מידע נוסף) ולהכניס את הכדורים פנימה. להפוך את הכדורים שיהיו מטוגנים מכל הכיוונים. לא להפוך צד עד שהצד התחתון נהיה שחום, אחרת הכדור יוציא נוזלים ויתפרק. להניח על נייר סופג לספיגת השמן.
  • 7 כמות כדורי הצ`יפס תלויה בגודל הכדורים שתכינו. אני הכנתי בגודל בינוני ויצאו לי 30-35 כדורים. ניתן לאכול לצד סלט או מנה בשרית.
  • 8 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן השהיית הפירה במקרר. חשוב לאכול חם וטרי. אם רוצים לחמם שוב אז או בטיגון נוסף או בטוסטר אובן/תנור - בשום פנים לא במיקרוגל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 23% 8.5% 64.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב