דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

28 מנות/יחידות, 196 גרם למנה\יחידה (25-30 מעוינים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פחלבה - בקלאווה גיאורגית
פחלבה גיאורגית מסורתית וטעימה
  • 1 מנפים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז.
  • 2 יוצקים לתוך הגומה 2 כפות שמן, חומץ, ביצה טרופה, מלח ומים.
  • 3 מערבבים ולשים לבצק אלסטי נעים ורך. אם הבצק נדבק לידיים אז מוסיפים קמח. מוסיפים כף שמן שייספג, עוטפים את הבצק בשקית ניילון ושמים בצד למנוחה.
  • 4 לאחר 15 דקות שוב לשים את הבצק בעדינות, חוזרים על הפעולה עוד פעמיים ונותנים לבצק לנוח כיממה במקרר.
  • 5 לשים את הבצק קלות ומחלקים ל- 35 כדורים שווים.
  • 6 בינתיים מכינים את המלית - מקציפים את החלבון מעט באמצעות מזלג ומערבבים ביחד עם הצימוקים השטופים, האגוזים, הסוכר, כף הקמח, הדבש והתבלינים. מערבבים היטב ושמים בצד.
  • 7 משמנים את התבנית המרובעת של התנור בגודל 40/40.
  • 8 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  • 9 מרדדים כל כדור בצק לעלה דק בעזרת מערוך ונותנים כמה דקות לנוח.
  • 10 מותחים את הבצק המרודד בגב כפות הידיים עד שיתקבלו עלי בצק דק (כמו שפותחים עלים לחצ`אפורי). העלה צריך להיות יותר גדול מהתבנית ודק מאוד.
  • 11 מניחים עלה על התבנית המשומנת, שהשוליים העודפים תלויים מחוץ לתבנית. מטפטפים על העלה מעט שמן ובכל עלה מקמחים את האצבעות בקמח ומטפטפים על העלה בעדינות כמה טיפות שמן, וכך על כל העלים. מניחים כך 15 עלים כשבכל עלה מטפטפים שמן. מוסיפים מעל 15 העלים את המלית ומכסים בעוד 20 עלים נוספים כשבכל עלה מטפטפים שמן - לא לשכוח כי זה חשוב.
  • 12 שוב מטפטפים שמן מעל העלים ובעלה האחרון חשוב שהעלה לא יהיה קרוע ושלא יהיו בו חורים.
  • 13 חותחים את עודפי הבצק בשוליים. חותחים עם סכין חדה את הפחלבה הגיאורגית ל- 25-30 מעוינים.
  • 14 אופים בחום בינוני למשך כ- 20 דקות. לאחר מכן, מורידים את החום וממשיכים לאפות 30 דקות נוספות על חום נמוך.
  • 15 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מרובעת של התנור בגודל 40/40.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 27.7% 11% 60.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב