דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 278 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • חזה העוף
  • חזה עוף - 500 גרם
    חתוך לרצועות
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • הירקות
  • פלפל אדום - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
    חתוכים לרצועות דקות וארוכות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    חתוך לרצועות דקות וארוכות
  • פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם)
    חתוך לרצועות דקות וארוכות
  • שום - 5 שיניים
    קצוצות
  • גזר - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (476 גרם)
    חתוכים לרצועות דקות וארוכות
  • כרוב לבן - כוס-קצוץ (80 גרם)
    קצוץ דק (לא חובה)
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    להמשך הטיגון
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • אטריות האורז
  • אטריות אורז - 1/2 אריזת ניילון - סה"כ (125 גרם)
    מבושלות במי מלח ומסוננות
  • הרוטב
  • שומשום - 5 כפות - סה"כ (60 גרם)
  • שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
  • חומץ בן יין לבן - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
  • רוטב סויה דל נתרן - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
  • סוכר - 5 כפות שטוחות - סה"כ (75 גרם)
  • לפיזור מעל
  • בצל ירוק - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מוקפץ אטריות אורז עם חזה עוף
מוקפץ מושלם לארוחת הצהריים
  • 1 במחבת לחמם את השמן, להקפיץ את רצועות העוף קלות ולהניח בקערית בצד.
  • 2 באותה המחבת להקפיץ את כל הירקות לפי הסדר בתוספת שאר השמן, ולתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 3 הכנת הרוטב: לקלות את השומשום במחבת טפלון עד שיזהיב, לקרר מעט, להוסיף את שאר המצרכים, להמשיך לבשל כמה דקות ולקרר מעט.
  • 4 בקערה גדולה לסדר את חזה העוף, מעל לפזר את הירקות ומעל להוסיף את אטריות האורז המבושלות. למזוג את הרוטב מעל הכל ולערבב בעדינות (אם חסר רוטב אפשר להכין כמות גדולה יותר ולהוסיף). לסדר יפה בצלחת הגשה ולקשט בבצל הירוק או כיד הדמיון.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מי המלח לבישול אטריות האורז. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 21.3% 30.1% 44.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב