דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 228 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פשטידת חצילים פרסית מטוגנת
פשטידת חצילים מהמטבח הפרסי המסורתי
  • 1 מטגנים את הבצל עם כף שמן אחת עד הזהבה קלה ומצננים.
  • 2 קולים את החציל על הגז, מצננים, מורידים את הקליפה, מסננים מנוזלים, קוצצים גס בעזרת סכין ומעבירים לקערה.
  • 3 מעבירים את יתרת החומרים לקערה (חוץ מהשמן לטיגון שנותר) + הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
  • 4 מחממים היטב שמן במחבת (2 כפות), ומטגנים את הפשטידה על אש נמוכה למשך כ- 10-15 דקות לפחות עד הזהבה בתחתית (עם מכסה).
  • 5 הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת, אם צריך מוסיפים עוד כף שמן ומחזירים בזהירות את הפשטידה למחבת.
  • 6 ממשיכים בטיגון על אש נמוכה למשך כ- 10 דקות נוספות.
  • 7 בתיאבון חיוך

ניתן לנסות גם לאפות את הפשטידה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.5% 27.5% 17.2% 45.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב