דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 226 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פשטידת חצילים פרסית מטוגנת
פשטידת חצילים מהמטבח הפרסי המסורתי
  • 1 מטגנים את הבצל עם בשמן עד להזהבה קלה ומצננים.
  • 2 קולים את החציל על הגז, מצננים, מורידים את הקליפה, מסננים מנוזלים, קוצצים גס בעזרת סכין ומעבירים לקערה.
  • 3 מעבירים את יתרת מצרכי הפשטידה לקערה (כולל הבצל המטוגן) ומערבבים היטב.
  • 4 מחממים היטב 2 כפות שמן במחבת, ומטגנים את הפשטידה על אש נמוכה למשך כ- 10-15 דקות לפחות עד להזהבה בתחתית (עם מכסה).
  • 5 הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת, אם צריך מוסיפים עוד כף שמן ומחזירים בזהירות את הפשטידה למחבת. ממשיכים בטיגון על אש נמוכה למשך כ- 10 דקות נוספות.
  • 6 בתיאבון חיוך

ניתן לנסות גם לאפות את הפשטידה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.7% 25.7% 17.6% 47%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.47 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב