דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת חצילים פרסית מטוגנת
פשטידת חצילים פרסית מטוגנת
פשטידת חצילים מהמטבח הפרסי המסורתי

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 226 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל עם בשמן עד להזהבה קלה ומצננים.
  • 2 קולים את החציל על הגז, מצננים, מורידים את הקליפה, מסננים מנוזלים, קוצצים גס בעזרת סכין ומעבירים לקערה.
  • 3 מעבירים את יתרת מצרכי הפשטידה לקערה (כולל הבצל המטוגן) ומערבבים היטב.
  • 4 מחממים היטב 2 כפות שמן במחבת, ומטגנים את הפשטידה על אש נמוכה למשך כ- 10-15 דקות לפחות עד להזהבה בתחתית (עם מכסה).
  • 5 הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת, אם צריך מוסיפים עוד כף שמן ומחזירים בזהירות את הפשטידה למחבת. ממשיכים בטיגון על אש נמוכה למשך כ- 10 דקות נוספות.
  • 6 בתיאבון חיוך

ניתן לנסות גם לאפות את הפשטידה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)229101
חלבונים (גרם)8.47 3.74
פחמימות (גרם)2310
מתוכן סוכרים (גרם)7.64 3.38
שומנים (גרם)12.36 5.46
מתוכם שומן רווי (גרם)1.83 0.81
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)126.48 55.9
נתרן (מ"ג)933.59412.64
סיבים תזונתיים (גרם)4.67 2.06
מים (גרם)178.1378.73
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)82.6236.52
ויטמין B (מ"ג)2.491.1
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.940.42
ויטמין B5 (מ"ג)0.760.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.320.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)88.7839.24
ויטמין B12 (מק"ג)0.30.13
ויטמין C (מ"ג)14.386.36
ויטמין D (מק"ג)0.70.31
ויטמין E (מ"ג)0.860.38
ויטמין K (מק"ג)107.1547.36
סידן (מ"ג)61.4127.14
ברזל (מ"ג)2.261
מגנזיום (מ"ג)42.7118.88
זרחן (מ"ג)145.3364.24
אבץ (מ"ג)1.080.48
אשלגן (מ"ג)422.06186.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.090.48
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.930.41
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.450.64
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.360.6

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.7% 25.7% 17.6% 47%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.47 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.