דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טארט חצילים ופטריות
טארט חצילים ופטריות
טארט חצילים ופטריות
קיש חצילים בשילוב פטריות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 191 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • אופן הכנת הבצק:
  • 1 במעבד מזון לשים את הקמח, החמאה והמלח, ולעבד עד לקבלת בצק פירורי.
  • 2 להוסיף את הביצה ולעבד רק עד לקבלת כדור בצק.
  • 3 לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.
  • אופן הכנת המלית:
  • 1 לקלוף ולפרוס את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
  • 2 לטגן את החציל בשמן עד להשחמה ולהוציא לנייר סופג.
  • 3 לפרוס את הפטריות לפרוסות.
  • 4 בקערה לערבב את השמנת, הביצים והתבלינים.
  • אופן הרכבת הטארט:
  • 1 מרדדים על משטח מקומח את הבצק עד לגודל התבנית.
  • 2 משטחים את הבצק בתחתית ובצידי התבנית.
  • 3 מניחים את פרוסות החציל מעל הבצק.
  • 4 מעל החצילים מניחים בשכבה אחת את הפטריות הפרוסות.
  • 5 מעל הירקות שופכים את תערובת השמנת והביצים.
  • 6 מכניסים לאפייה בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה, עד שהטארט משחים.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף גבינות אבל הטעם של החציל כאן דומיננטי מאוד ויש לקחת זאת בחשבון.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)393206
חלבונים (גרם)10.62 5.55
פחמימות (גרם)2915
מתוכן סוכרים (גרם)1.99 1.04
שומנים (גרם)26.55 13.88
מתוכם שומן רווי (גרם)10.75 5.62
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
כולסטרול (מ"ג)205.41 107.41
נתרן (מ"ג)401.84210.11
סיבים תזונתיים (גרם)1.63 0.85
מים (גרם)93.2748.77
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)68.8335.99
ויטמין B (מ"ג)3.211.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.280.15
ויטמין B3 (מ"ג)1.450.76
ויטמין B5 (מ"ג)1.250.65
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.4815.94
ויטמין B12 (מק"ג)0.380.2
ויטמין C (מ"ג)1.60.84
ויטמין D (מק"ג)1.010.53
ויטמין E (מ"ג)0.620.32
ויטמין K (מק"ג)1.430.75
סידן (מ"ג)56.4529.52
ברזל (מ"ג)1.320.69
מגנזיום (מ"ג)12.926.75
זרחן (מ"ג)113.2859.23
אבץ (מ"ג)0.830.43
אשלגן (מ"ג)203.69106.51
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.90.47
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.740.39
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.570.82
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.460.76

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 39.4% 15.8% 42.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.