דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 941 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חמין טעים של שבת
חמין טעים שכיף לאכול ביום שבת
  • 1 להשרות את השעועית הלבנה לילה קודם במים. לאחר ההשריה לזרוק את המים ולשטוף את השעועית.
  • 2 לפרק את חצי ראש השום ליחידות ולהשאיר עם הקליפה.
  • 3 לבשל את הבשר כנתח שלם בסיר נפרד עם עלה דפנה - לתת לו רתיחה טובה להוצאת הלכלוך והדם, ואז לשפוך את המים האלה ולא להשתמש בהם. אין צורך לבשל את הבשר לגמרי, ממש רק רתיחה עד שהמים מבעבעים ונראה שהלכלוך מהבשר צף.
  • 4 להרתיח את הביצים מראש.
  • 5 לשים בסיר גדול את כל המרכיבים.
  • 6 לתבל במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום וסילאן. להוסיף 2-3 כוסות מים ולבשל במשך שעה.
  • 7 לאחר הבישול לבדוק אם יש מספיק מים בסיר מכיוון שהחמין הולך להיות כל הלילה על הפלטה. ייתכן וחלק המים יתאדו והחמין יישרף ויתייבש. לכן, כדאי שיהיו מים שמכסים חצי סיר (המדד הוא שהמים מכסים חצי מתפוח האדמה).
  • הכנת החיטה:
  • 1 להשרות את החיטה למשך לילה שלם, לשפוך את המים, לשטוף ולסנן.
  • 2 לטגן את הבצל כ- 5-6 כפות שמן, להוסיף את החיטה, להוסיף מים שיכסו את החיטה ולהוסיף את התבלינים.
  • 3 לבשל במשך חצי שעה ולאחר מכן לקרר מעט (בכדי לא לקבל כוויה בזמן שמעבירים את החיטה עם הרוטב לשקית). להעביר לשקית קוקי או ל- 2 שקיות הקפאה (לשים שקית בתוך שקית).
  • 4 להכניס לסיר של החמין (לשים את השקית מעל כל הרוטב של השעועית).
  • 5 לשים את הסיר עם הכל יחד על הפלטה למשך כל הלילה ועד לארוחת צהריים. חשוב - לפני שהולכים לישון לחורר את השקית של החיטה עם קיסם (3-4 חורים מלמעלה) ולהמשיך בבישול האיטי.
  • 6 יש אפשרות להכין את החמין כך שכל המרכיבים מבושלים יחד ללא הפרדת החיטה בשקית נפרדת. פשוט מכניסים הכל יחד לסיר.
  • 7 בתיאבון ושבת שלום חיוך

ציוד נדרש: שקית קוקי 2 שקיות הקפאה.

הערך התזונתי לא כולל את עלה הדפנה. אפשר להשתמש בכל סוג בשר שרוצים - אין פה חוקים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.3% 14% 35.3% 44.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב