דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חמין טעים של שבת
חמין טעים של שבת
חמין טעים של שבת
חמין טעים שכיף לאכול ביום שבת

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 941 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להשרות את השעועית הלבנה לילה קודם במים. לאחר ההשריה לזרוק את המים ולשטוף את השעועית.
  • 2 לפרק את חצי ראש השום ליחידות ולהשאיר עם הקליפה.
  • 3 לבשל את הבשר כנתח שלם בסיר נפרד עם עלה דפנה - לתת לו רתיחה טובה להוצאת הלכלוך והדם, ואז לשפוך את המים האלה ולא להשתמש בהם. אין צורך לבשל את הבשר לגמרי, ממש רק רתיחה עד שהמים מבעבעים ונראה שהלכלוך מהבשר צף.
  • 4 להרתיח את הביצים מראש.
  • 5 לשים בסיר גדול את כל המרכיבים.
  • 6 לתבל במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום וסילאן. להוסיף 2-3 כוסות מים ולבשל במשך שעה.
  • 7 לאחר הבישול לבדוק אם יש מספיק מים בסיר מכיוון שהחמין הולך להיות כל הלילה על הפלטה. ייתכן וחלק המים יתאדו והחמין יישרף ויתייבש. לכן, כדאי שיהיו מים שמכסים חצי סיר (המדד הוא שהמים מכסים חצי מתפוח האדמה).
  • הכנת החיטה:
  • 1 להשרות את החיטה למשך לילה שלם, לשפוך את המים, לשטוף ולסנן.
  • 2 לטגן את הבצל כ- 5-6 כפות שמן, להוסיף את החיטה, להוסיף מים שיכסו את החיטה ולהוסיף את התבלינים.
  • 3 לבשל במשך חצי שעה ולאחר מכן לקרר מעט (בכדי לא לקבל כוויה בזמן שמעבירים את החיטה עם הרוטב לשקית). להעביר לשקית קוקי או ל- 2 שקיות הקפאה (לשים שקית בתוך שקית).
  • 4 להכניס לסיר של החמין (לשים את השקית מעל כל הרוטב של השעועית).
  • 5 לשים את הסיר עם הכל יחד על הפלטה למשך כל הלילה ועד לארוחת צהריים. חשוב - לפני שהולכים לישון לחורר את השקית של החיטה עם קיסם (3-4 חורים מלמעלה) ולהמשיך בבישול האיטי.
  • 6 יש אפשרות להכין את החמין כך שכל המרכיבים מבושלים יחד ללא הפרדת החיטה בשקית נפרדת. פשוט מכניסים הכל יחד לסיר.
  • 7 בתיאבון ושבת שלום חיוך

ציוד נדרש: שקית קוקי 2 שקיות הקפאה.

הערך התזונתי לא כולל את עלה הדפנה. אפשר להשתמש בכל סוג בשר שרוצים - אין פה חוקים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,233131
חלבונים (גרם)97.59 10.38
פחמימות (גרם)12313
מתוכן סוכרים (גרם)10.63 1.13
שומנים (גרם)38.72 4.12
מתוכם שומן רווי (גרם)10.11 1.08
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.680.07
כולסטרול (מ"ג)411.57 43.76
נתרן (מ"ג)3,004319.42
סיבים תזונתיים (גרם)17.49 1.86
מים (גרם)627.7766.75
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)126.0913.41
ויטמין B (מ"ג)25.652.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.80.08
ויטמין B2 (מ"ג)1.170.12
ויטמין B3 (מ"ג)16.131.72
ויטמין B5 (מ"ג)4.570.49
ויטמין B6 (מ"ג)2.610.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)357.9738.06
ויטמין B12 (מק"ג)13.541.44
ויטמין C (מ"ג)24.162.57
ויטמין D (מק"ג)1.260.13
ויטמין E (מ"ג)1.70.18
ויטמין K (מק"ג)11.061.18
סידן (מ"ג)285.2230.33
ברזל (מ"ג)16.421.75
מגנזיום (מ"ג)261.0927.76
זרחן (מ"ג)1,014107.84
אבץ (מ"ג)17.31.84
אשלגן (מ"ג)3,137333.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.420.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.180.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.130.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.50.27
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.290.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.3% 14% 35.3% 44.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
פיצה בטטה

פיצה בטטה

פלפלים ממולאים בקינואה

פלפלים ממולאים בקינואה

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

סלט אטריות שעועית ופפאיה

סלט אטריות שעועית ופפאיה

עוגת בננה ושוקולד צ'יפס טבעונית מקמח כוסמין

עוגת בננה ושוקולד צ'יפס טבעונית מקמח כוסמין

סלט אטריות זכוכית ויאטנמי

סלט אטריות זכוכית ויאטנמי

גזר: 7 עובדות שאתם חייבים להכיר

גזר: 7 עובדות שאתם חייבים להכיר

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪