דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסמבוסקים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סמבוסק חומוס עיראקי
סמבוסק עיראקי במילוי חומוס
  • 1 מכינים את המלית: מבשלים את החומוס (לאחר שהשרנו במים למשך לילה שלם) עד ריכוך מלא. מסננים מנוזלים (שומרים מעט ממי הבישול בצד) וטוחנים.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה קלה, מוסיפים את החומוס הטחון והתבלינים, מערבבים היטב ומכבים את הגז (אם יבש אפשר להוסיף מעט ממי הבישול ולערבב).
  • 3 את חומרי הבצק לשים לבצק רך אך לא דביק (את המים מוסיפים בהדרגה ואת השמן והמלח לקראת הסוף) ומתפיחים כשעה.
  • 4 על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי כס"מ וקורצים עיגולים (את השאריות מגלגלים לכדורים).
  • 5 ממלאים במלית החומוס (בערך כף גדושה) וסוגרים לצורת חצי סהר (אפשר גם להמשיך להדק את הסגירה בעזרת מזלג). משטחים מעט, משהים כ- 10 דקות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
  • 6 מתענגים על סמבוסק חומוס עיראקי מושלם - שיהיה בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסמבוסק לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לפי הצורך (אני השתמשתי בכוס שמן).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 16.3% 13% 65.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב