דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 40 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לביבות תירס לילדים
לביבות תירס בריאות יותר לילדים
  • 1 מניחים את קלחי התירס בסיר עם הרבה מים לא מומלחים (כ- 4 ליטר). מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה במשך 15 דקות. מסננים את הקלחים ומצננים מעט.
  • 2 מורידים את גרעיני התירס מהקלחים בעזרת סכין חדה.
  • 3 בקערה שמים את מרכיבי הבלילה מלבד הקמח (תירס, יוגורט, ביצים, מלח, פלפל שחור). מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד להטמעתו בבלילה.
  • 4 מחממים מחבת non-stick עם מעט תרסיס שמן על להבה גבוהה. מניחים במחבת תלוליות מהבלילה (כף גדושה לכל לביבה).
  • 5 כששולי הלביבות מתחילים להיות יציבים מעט, הופכים את הלביבות בעזרת תרווד לצידן השני ומטגנים עוד כדקה.
  • 6 מומלץ להגיש עם רוטב יוגורט ועירית.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הערות והצעות:
  • 1 אפשר להכין עם תירס מקופסא ואז הכמות היא של קופסת שימורים אחת מסוננת, אולם אני לא ממליצה מכיוון שבתירס בקופסא יש כמויות אדירות של סוכר.
  • 2 במידה ומכינים את הלביבות לתינוקות שרק החלו לאכול מוצקים, אני ממליצה לרסק מעט את הבלילה עם בלנדר מוט לפני הטיגון.
  • 3 אפשר גם לטגן את הלביבות בשמן עמוק, אולם התוצאה נהדרת כפי שהיא. במידה ובוחרים בטיגון כמות השמן הנספג לכל הכמות היא כ- 1/4 כוס.
  • 4 אפשר לאפות את הלביבות בתבנית מרופדת בנייר אפייה בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 10.2% 18.7% 63.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב