מצרכים למתכון
15 מנות/יחידות, 39 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
"לביבות תומתומון" על שם הנכד המתוק שלי תום
- 1 לרסק חלקית את התירס המסונן במעבד מזון ידני (מומלץ להשאיר גרעיני תירס שלמים ולא לטחון את הכל). להוציא את התירס לקערה.
- 2 לערבב את כל מרכיבי הלביבות עם התירס בקערה.
- 3 לחמם את השמן במחבת.
- 4 ליצור לביבות תירס בגודל הרצוי ולטגן בשמן משני הצדדים עד להזהבה.
- 5 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
לא ניסיתי אך משערת כי גם באפייה הלביבות תהיינה טעימות: להניח את הלביבות על נייר אפייה משומן, לרסס עם שמן גם מעל הלביבות, לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות למשך כ- 20 דקות או עד שהלביבות מקבלות צבע שחום. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. כמות השמן הינה כמות מוערכת הנספגת בטיגון - ייתכן צורך בכמות גדולה יותר של שמן לטיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.7% |
31.7% |
20.4% |
45.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב