פנקייק מפרוסות תפוחי עץ
1. לשטוף היטב את התפוחים ולהוציא את הליבה (התפוחים נשארים שלמים).
2. לפרוס את התפוחים לכ- 6 פרוסות.
3. לטפטף את הליקר מעל פרוסות התפוחים, לתבל בגרד לימון ולהניח בצד.
4. הכנת תערובת הפנקייק: לערבל את כל החומרים יחדיו לתערובת אחידה.
5. לחמם שמן לטיגון עמוק (ראו מידע נוסף) במחבת טפלון.
6. לטבול כל פרוסת תפוח בתערובת הפנקייק ולטגן במחבת טפלון כ- 2 דקות מכל צד.
7. להניח על נייר סופג.
8. להגיש מיד - טעים מעט חם. לפדר אבקת סוכר, קינמון וסירופ מייפל.
9. הרי לכם פנקייק תפוחים מושלם - מעדן אמיתי משמין אך רק פעם בשנה מותר. בתיאבון
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפנקייקים לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק (השמן צריך להיות לפחות בגובה 2 ס"מ).