דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 128 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוח אדמה - 1.25 ק"ג
    עדיף דזירה אדומים
  • שמן קנולה - 6 כף - סה"כ (60 מ"ל)
    2 כפות + 2 כפות + 2 כפות
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • קמח שמרים - כוס (140 גרם)
    או כוס קמח + כפית שמרים יבשים
  • מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
  • ביצה - 3 Large
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
טוטש - פשטידת תפוחי אדמה רומנית
פשטידה נהדרת מהמטבח הרומני
  • 1 לקלף ולגרד את תפוחי האדמה. להניח במסננת להגרת הנוזלים למשך כחצי שעה.
  • 2 לטגן את הבצל הקצוץ ב- 2 כפות שמן למשך 2-3 דקות עד לשקיפות, ולקרר מעט.
  • 3 בקערה להניח קמח, מים וסוכר, ולערבב. לאחר כ- 5 דקות להוסיף את תפוחי האדמה המגורדים, הבצל המטוגן, הביצים והתבלינים. לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4 לרפד תבנית עגולה 26 בנייר אפייה ולמרוח 2 כפות שמן. להעביר את התערובת לתבנית ולהניח בצד למנוחה של כחצי שעה.
  • 5 לטפטף את השמן הנותר (2 כפות) מעל הפשטידה.
  • 6 לחמם את התנור לחום של 200 למשך כ- 10 דקות ולאפות את הפשטידה למשך כ- 15 דקות. לאחר מכן, להוריד את הטמפרטורה לחום של 180 ולאפות עוד כשעה עד להשחמה יפה.
  • 7 לאחר האפייה להפוך ולהגיש.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה 26.

אחד המאכלים האהובים ביותר על אבי המנוח, יעקב אוסטר ז"ל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 13.4% 12% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב