דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 128 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
טוטש - פשטידת תפוחי אדמה רומנית
פשטידה נהדרת מהמטבח הרומני
  • 1 לקלף ולגרד את תפוחי האדמה. להניח במסננת להגרת הנוזלים למשך כחצי שעה.
  • 2 לטגן את הבצל הקצוץ בשמן למשך 2-3 דקות עד לשקיפות ולקרר מעט.
  • 3 בקערה לערבב את הקמח, המים והסוכר. לאחר כ- 5 דקות להוסיף את תפוחי האדמה המגורדים, הבצל המטוגן, הביצים והתבלינים. לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4 לרפד תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה ולמרוח בשמן. להעביר את התערובת לתבנית ולהניח בצד למנוחה של כחצי שעה. לטפטף את השמן הנוסף מעל הפשטידה.
  • 5 לחמם את התנור לחום של 200 למשך כ- 10 דקות ולאפות את הפשטידה למשך כ- 15 דקות. לאחר מכן, להוריד את הטמפרטורה לחום של 180 ולאפות עוד כשעה עד להשחמה יפה.
  • 6 לאחר האפייה להפוך ולהגיש פשטידת תפוחי אדמה רומנית מושלמת.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

אחד המאכלים האהובים ביותר על אבי המנוח, יעקב אוסטר ז"ל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 13.4% 12% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב