דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טוטש - פשטידת תפוחי אדמה רומנית
טוטש - פשטידת תפוחי אדמה רומנית
טוטש - פשטידת תפוחי אדמה רומנית
פשטידה נהדרת מהמטבח הרומני

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 128 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף ולגרד את תפוחי האדמה. להניח במסננת להגרת הנוזלים למשך כחצי שעה.
  • 2 לטגן את הבצל הקצוץ בשמן למשך 2-3 דקות עד לשקיפות ולקרר מעט.
  • 3 בקערה לערבב את הקמח, המים והסוכר. לאחר כ- 5 דקות להוסיף את תפוחי האדמה המגורדים, הבצל המטוגן, הביצים והתבלינים. לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4 לרפד תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה ולמרוח בשמן. להעביר את התערובת לתבנית ולהניח בצד למנוחה של כחצי שעה. לטפטף את השמן הנוסף מעל הפשטידה.
  • 5 לחמם את התנור לחום של 200 למשך כ- 10 דקות ולאפות את הפשטידה למשך כ- 15 דקות. לאחר מכן, להוריד את הטמפרטורה לחום של 180 ולאפות עוד כשעה עד להשחמה יפה.
  • 6 לאחר האפייה להפוך ולהגיש פשטידת תפוחי אדמה רומנית מושלמת.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

אחד המאכלים האהובים ביותר על אבי המנוח, יעקב אוסטר ז"ל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)163127
חלבונים (גרם)4.4 3.43
פחמימות (גרם)2620
מתוכן סוכרים (גרם)2.64 2.06
שומנים (גרם)4.89 3.81
מתוכם שומן רווי (גרם)0.67 0.53
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.02
כולסטרול (מ"ג)47.43 37
נתרן (מ"ג)241.42188.33
סיבים תזונתיים (גרם)1.47 1.15
מים (גרם)90.0570.25
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)20.4115.92
ויטמין B (מ"ג)2.261.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.130.88
ויטמין B5 (מ"ג)0.650.51
ויטמין B6 (מ"ג)0.280.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.0512.52
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.09
ויטמין C (מ"ג)11.068.63
ויטמין D (מק"ג)0.260.2
ויטמין E (מ"ג)0.170.13
ויטמין K (מק"ג)0.480.37
סידן (מ"ג)1612.48
ברזל (מ"ג)0.560.44
מגנזיום (מ"ג)23.4418.29
זרחן (מ"ג)71.4655.75
אבץ (מ"ג)0.440.34
אשלגן (מ"ג)357.31278.74
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.440.34

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 13.4% 12% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?