1. משרים את פרחי הכרובית במי מלח למשך כחצי שעה.
2. שוטפים היטב את פרחי הכרובית המושרית ומעבירים למעבד מזון.
3. מפעילים עד לקבלת פירורים המזכירים קוסקוס ומניחים בצד.
4. בסיר רחב בעל ציפוי שאינו נדבק מטגנים את הבצלים הסגולים בשמן הזית עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והפלפלים, מערבבים ומטגנים כ- 3 דקות.
5. מוסיפים את פירורי הכרובית ומערבבים. לאחר כ- 5 דקות (מערבבים ערבוב קל מדי פעם) מתבלים ומוסיפים את התירס המופשר.
6. ממשיכים להקפיץ עוד כ- 3 דקות, מתקנים תיבול במידת הצורך ולפי הטעם, מכבים את האש ומוסיפים כף שמן זית כתית מעולה.
7. מגישים ומקשטים בפטרוזיליה ועירית קצוצות.
8. בתיאבון
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. זמן ההכנה כולל את זמן השרית הכרובית במי המלח.