דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 103 גרם למנה\יחידה

  • הבצק
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    פושרים
  • ביצה - Large
  • מלח - כפית שטוחה
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
    לבישול החינקלי
  • מלח - 1/3 כפית שטוחה
    לבישול החינקלי
  • המילוי
  • בשר בקר טחון - 400 גרם
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים דק
  • פלפל שחור - 1/3 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל אדום חריף - 1/3 כפית-קצוץ - סה"כ (1 גרם)
    טחון - לפי הטעם
  • מים - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
  • שום - 6 שיניים
    כתושות
  • להגשה
  • שום - 10 שיניים
    כתושות
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפיזור מעל החינקלי

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חינקלי גיאורגי
חינקלי בשר מושלם מהמטבח הגיאורגי
  • 1 מנפים את הקמח בקערה, מוסיפים את המים, הביצה והמלח, ולשים לבצק נוקשה (עדיף ביד ולא במיקסר).
  • 2 שמים את הבצק בצד לשעה וחצי למנוחה.
  • 3 מערבבים את כל מצרכי המלית ולהניח בצד לספיגת טעמים.
  • 4 מחלקים ל- 3 כדורים ומגלגלים לצורת נחש כ- 18 ס"מ.
  • 5 חותחים את הנחש כך שכל חתיכה תהיה כ- 2 ס"מ רוחב.
  • 6 מרדדים כל חתיכה לעובי דק, ממלאים כף מלאה של מלית הבשר וסוגרים את החינקלי לצורת "חצאית מסתובבת". כך עושים עם החתיכות הנוספות (סה"כ כ- 25 חינקלי).
  • 7 בסיר מרתיחים מים ומלח, שמים את החינקלי לכ- 20 דקות בישול ומוציאים עם כף גדולה מחוררת.
  • 8 מגישים חם בתוספת שום כתוש ופלפל שחור.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
יש אפשרות להקפיא וכשרוצים מוציאים מההקפאה ומבשלים.

זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 12.3% 26.1% 60.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב