דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 98 גרם למנה\יחידה (כל קרואסון עשוי להספיק ל- 2 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קרואסון שקדים
קרואסון שקדים הכי טעים שיש
  • 1 לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק (את המים מוסיפים בהדרגה ואת המלח בסוף). מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מכינים קרם שקדים: מקציפים חמאה, אבקת סוכר וסוכר וניל יחד, מוסיפים ביצה ומקציפים עד לקבלת קצף אחיד ובהיר. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים עד איחוד. שומרים במקרר.
  • 3 על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים, מכסים ומשהים במקרר כחצי שעה.
  • 4 מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק ומורחים על 2/3 מכל עלה שליש מהחמאה לקיפול (40 גרם חמאה לכל עלה). את שליש הבצק בלי החמאה מקפלים מעל השליש האמצעי המרוח ואת השליש שנותר מקפלים מעליו. בסוף מקפלים שוב לחצי ומכניסים למקרר למנוחה של כשעה.
  • 5 חוזרים על אותם הקיפולים (רק שהפעם בלי החמאה) כולל זמן השהייה במקרר.
  • 6 מרדדים כל חלק של בצק לעלה מלבני דק, חותכים בעזרת גלגלת פיצה 6 משולשים, ממלאים כפית מלאה מקרם השקדים ומגלגלים.
  • 7 מורחים ביצה טרופה עם כף מים, מפזרים מעל שקדים פרוסים וסוכר דמררה ומשהים כחצי שעה.
  • 8 אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כרבע שעה עד הזהבה. הרי לכם קרואסון שקדים נפלא שלא תוכלו להפסיק לאכול!
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לצקת מעל סירופ סוכר חם עם מעט תמצית וניל (מוסיף לברק ולטעם).

הערך התזונתי לא כולל את ליקר השקדים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 27.8% 11.4% 59.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.4 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב