קרואסון שקדים הכי טעים שיש
1. לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק (את המים מוסיפים בהדרגה ואת המלח בסוף). מכסים ומתפיחים כשעה.
2. מכינים קרם שקדים: מקציפים חמאה, אבקת סוכר וסוכר וניל יחד, מוסיפים ביצה ומקציפים עד לקבלת קצף אחיד ובהיר. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים עד איחוד. שומרים במקרר.
3. על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים, מכסים ומשהים במקרר כחצי שעה.
4. מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק ומורחים על 2/3 מכל עלה שליש מהחמאה לקיפול (40 גרם חמאה לכל עלה). את שליש הבצק בלי החמאה מקפלים מעל השליש האמצעי המרוח ואת השליש שנותר מקפלים מעליו. בסוף מקפלים שוב לחצי ומכניסים למקרר למנוחה של כשעה.
5. חוזרים על אותם הקיפולים (רק שהפעם בלי החמאה) כולל זמן השהייה במקרר.
6. מרדדים כל חלק של בצק לעלה מלבני דק, חותכים בעזרת גלגלת פיצה 6 משולשים, ממלאים כפית מלאה מקרם השקדים ומגלגלים.
7. מורחים ביצה טרופה עם כף מים, מפזרים מעל שקדים פרוסים וסוכר דמררה ומשהים כחצי שעה.
8. אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כרבע שעה עד הזהבה. הרי לכם קרואסון שקדים נפלא שלא תוכלו להפסיק לאכול!
9. בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את ליקר השקדים.