דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 385 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • ברוקולי - יחידה בינונית (354 גרם)
    מבושל ומפורק לפרחים
  • כרובית - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (561 גרם)
    מבושלת ומפורקת לפרחים
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    מגורד (כל צורה שרוצים)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול - פרוס
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
    מגורד (כל צורה שרוצים)
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
    מגורדת (כל צורה שרוצים)
  • ביצה - 3 Large
  • גבינה לבנה 5% - קופסת פלסטיק (250 גרם)
  • גבינה צהובה מגורדת - 3/4 שקית - סה"כ (150 גרם)
  • קמח לבן - 3 כפות שטוחות - סה"כ (36 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • אבקת מרק פטריות - כף גדושה (23 גרם)
  • תרסיס שמן קנולה - 6 מנות - סה"כ (2 מ"ל)
    לשימון התבנית

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פשטידת ירקות וגבינה
פשטידה נהדרת לארוחת הערב של הילדים
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 לבשל את הברוקולי והכרובית כ- 5 דקות לאחר רתיחה עד להתרככות חלקית.
  • 3 לפרוס ולגרד את כל הירקות, ולשים בקערה עמוקה.
  • 4 להוסיף את הביצים, הגבינות, הקמח והתבלינים, ולערבב היטב.
  • 5 לשמן תבנית גדולה לאפייה וליצוק את התערובת בקערה לתוכה. ניתן לפזר בשלב זה לפני האפייה מעל הפשטידה גם גבינת פרמזן לפי הטעם.
  • 6 לאפות את הפשטידה בתנור למשך כ- 30-45 דקות (תלוי בתנור) עד להשחמת הפשטידה.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית לאפייה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.4% 12.1% 27.7% 48.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב