דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 492 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הירקות
  • בצל סגול - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • שום - 2 שיניים
    שיניים חתוכות דק
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    מגורדים גס בפומפייה
  • בלילת הביצים
  • ביצה - 5 Large - סה"כ (270 גרם)
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוצה
  • כוסברה - חופן (10 גרם)
    קצוצה
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    חריפה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פריטטה תפוחי אדמה משודרגת
מה דעתכם על פריטטה לארוחת הערב?
  • 1 במחבת בינונית (רצוי טפלון) מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל הסגול עד להזהבה.
  • 2 לאחר כ- 2 דקות מוסיפים את שיני השום. בזמן שהבצל והשום במחבת, חותכים בקערה את הפלפל האדום לקוביות קטנות ומגרדים בפומפייה את תפוחי האדמה.
  • 3 מוסיפים את הירקות למחבת עם הבצל והשום, מערבבים ונותנים לתערובת להתבשל כ- 3-4 דקות.
  • 4 לבינתיים באותה קערה מקשקשים את הביצים, מוסיפים לבלילה את הפטרוזיליה, הכוסברה והתבלינים לפי הטעם, ומוזגים את בלילת הביצים למחבת.
  • 5 מכסים ונותנים לפריטטה להתבשל במשך כ- 4-5 דקות. הופכים לצד השני בעזרת צלחת וממשיכים בטיגון הצד השני. הרי לכם פריטטה מושלמת לארוחת הערב!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לשדרג עם גבינה צהובה בתוך הבלילה או כל ירק אחר שאתם אוהבים ועולה בדעתכם (פטריות, תירס, זיתים, קישואים וכדומה). מומלץ לא לוותר על השום כי הוא מוסיף ארומה נפלאה לפריטטה.

הערות: על מנת להפוך את הפריטטה שנעשית כבדה עם הוספת כל המרכיבים יש להיעזר בצלחת. קודם כל, לפני שהופכים את הפריטטה יש לבדוק בעזרת מרבד את הצד הפונה לגז האם הוא שחום ונראה מבושל מספיק, במידה ולא - משאירים עוד דקה גג (כדי שלא יישרף חלילה). במידה ומוכן הופכים את הפריטטה על הצלחת ואז מחזירים לאט לאט ובזהירות לצד השני שטרם התבשל. אפשרי להכפיל כמויות רק חשוב לשים לב לגודל ולעומק התבנית. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 27.4% 21.2% 45.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.45 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב