דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פריטטה תפוחי אדמה משודרגת
פריטטה תפוחי אדמה משודרגת
פריטטה תפוחי אדמה משודרגת
מה דעתכם על פריטטה לארוחת הערב?

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 492 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שמן זית - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
  • שום - 2 שן
    שיני שום חתוכות דק
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • תפוח אדמה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (338 גרם)
    מגורדים גס בפומפייה
  • בלילת הביצים
  • ביצה - 5 Large - סה"כ (270 גרם)
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוצה
  • כוסברה - חופן (10 גרם)
    קצוצה
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    חריפה - לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 במחבת בינונית (רצוי טפלון) מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל הסגול עד להזהבה.
  • 2 לאחר 2 דקות מוסיפים את שיני השום. בזמן שהבצל והשום במחבת, חותכים בקערה את הפלפל האדום לקוביות קטנות ומגרדים בפומפייה את תפוחי האדמה.
  • 3 מוסיפים את הירקות למחבת עם הבצל והשום, מערבבים ונותנים לתערובת להתבשל 3-4 דקות.
  • 4 לבינתיים באותה קערה מקשקשים את הביצים, מוסיפים לבלילה את הפטרוזיליה, הכוסברה והתבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל שחור ופפריקה חריפה), ושופכים את בלילת הביצים למחבת.
  • 5 מכסים ונותנים לפריטטה להתבשל במשך 4-5 דקות. הופכים לצד השני בעזרת צלחת וממשיכים בטיגון הצד השני.
  • 6 הרי לכם פריטטה מושלמת לארוחת הערב - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לשדרג עם גבינה צהובה בתוך הבלילה או כל ירק אחר שאתם אוהבים ועולה בדעתכם (פטריות, תירס, זיתים, קישואים וכדומה). מומלץ לא לוותר על השום כי הוא מוסיף ארומה נפלאה לפריטטה.

הערות: על מנת להפוך את הפריטטה שנעשית כבדה עם הוספת כל המרכיבים יש להיעזר בצלחת. קודם כל, לפני שהופכים את הפריטטה יש לבדוק בעזרת מרבד את הצד הפונה לגז האם הוא שחום ונראה מבושל מספיק, במידה ולא - משאירים עוד דקה גג (כדי שלא יישרף חלילה). במידה ומוכן הופכים את הפריטטה על הצלחת ואז מחזירים לאט לאט ובזהירות לצד השני שטרם התבשל. אפשרי להכפיל כמויות רק חשוב לשים לב לגודל ולעומק התבנית.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מעין צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)563114
חלבונים (גרם)23.9 4.86
פחמימות (גרם)5110
מתוכן סוכרים (גרם)9.83 2
שומנים (גרם)30.57 6.21
מתוכם שומן רווי (גרם)7.32 1.49
כולסטרול (מ"ג)616.95 125.4
נתרן (מ"ג)1,168237.33
סיבים תזונתיים (גרם)5.91 1.2
מים (גרם)379.577.13
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)471.5295.84
ויטמין B (מ"ג)8.811.79
ויטמין B1 (מ"ג)0.380.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.810.16
ויטמין B3 (מ"ג)3.190.65
ויטמין B5 (מ"ג)3.220.65
ויטמין B6 (מ"ג)1.090.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)123.7725.16
ויטמין B12 (מק"ג)1.880.38
ויטמין C (מ"ג)188.0338.22
ויטמין D (מק"ג)1.250.25
ויטמין E (מ"ג)3.620.73
ויטמין K (מק"ג)155.7731.66
סידן (מ"ג)144.5829.39
ברזל (מ"ג)4.730.96
מגנזיום (מ"ג)76.1715.48
זרחן (מ"ג)407.4182.81
אבץ (מ"ג)2.540.52
אשלגן (מ"ג)1,127228.99
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.90.79
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.20.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.430.7
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)8.651.76
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)8.141.65

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 27.4% 21.4% 45.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
דונאטס אפוי בתנור במגוון ציפויים

דונאטס אפוי בתנור במגוון ציפויים

צ'ורוס קל להכנה

צ'ורוס קל להכנה

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

כנאפה בתנור

כנאפה בתנור

סופגניות פיסטוק

סופגניות פיסטוק

אורז מוקפץ עם פרגיות

אורז מוקפץ עם פרגיות

וניל: יתרונות בריאותיים פוטנציאליים

וניל: יתרונות בריאותיים פוטנציאליים

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪