מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 223 גרם למנה\יחידה (10 רולים גדולים או 20 רולים קטנים)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
סושי ביתי בקלי קלות
- 1 לשטוף את האורז מספר פעמים בתוך קערה מתחת לברז עד שהמים יוצאים נקיים, צלולים ושקופים והעמילן יוצא מהאורז (או להשרות 10 דקות, לשטוף, שוב להשרות ושוב לשטוף - 4 פעמים בערך עד שהמים צלולים).
- 2 לשים את האורז בסיר גדול ולמלא מים עד לגובה האורז (לפחות 6 כוסות מים). להביא לרתיחה, להוריד לאש קטנה (לא לתבל בכלל) ולבשל 25 דקות. לערבב היטב, לסגור את האש ולהשאיר את המכסה סגור על הסיר.
- 3 בסיר קטן להכין את הרוטב לאורז: להמיס ולערבב היטב את חומץ האורז, הדבש, המלח והסוכר.
- 4 לאחר רבע שעה של צינון לערבב היטב את הרוטב עם אורז (מתקבל אורז דביק מעט - כך צריך להיות).
- 5 לחתוך את הירקות והחביתה שמכינים מראש כמו צורה של גפרורים. אפשר גם להרתיח על הגז במים בטטה וכאשר היא מעט רכה לקלף, לחתוך אותה לרצועות ולהוסיף לסושי).
- 6 להשתמש בסלמון טרי בלבד (לא קפוא!). מי שלא אוהב סלמון טרי יש אפשרות לתת צריבה של דקה על מחבת פסים או לאפות מעט.
- 7 לקחת מחצלת של סושי ולצפות אותה בניילון נצמד. חובה לעבוד במשטח עבודה נקי כל הזמן!
- 8 לשים על המחצלת יחידה אחת של אצה. להרטיב מעט את הידיים, לקחת חופן מהאורז ולפזר באופן שווה על האצה.
- 9 לשים מהירקות שאוהבים, מהסלמון, מהחביתה או מכל דבר אחר שהכנתם מראש, לגלגל לחצי, להצמיד את המחצלת ושוב לעוד חצי - כך מתקבל רול. לחתוך אותו באמצע ושוב לחלק. מכל רול יכולים לצאת 6-8 יחידות. ניתן להכין עם האצה בפנים או בחוץ. בנוסף, מומלץ להוסיף שומשום שחור ולהגיש עם ציפויים כמו אבוקדו, סלמון, בטטה וכדומה.
- 10 להגיש את הסושי עם וואסבי, רוטב טריאקי, רוטב סויה וחמוצים יפניים.
- 11 הרי לכם סושי בהכנה ביתית - בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם בישול.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.8% |
13.7% |
17.5% |
65% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב