דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 341 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות (לאנשים רעבים במיוחד))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
שניצל בלימון וצ`ילי מתוק
שילוב נהדר של לימון וצ`ילי מתוק
  • 1 מכינים שניצל רגיל מ- 1 ק"ג חזה עוף: בקערה טורפים את הביצים עם הפפריקה, המלח והפלפל השחור. בקערה אחרת מפזרים את פירורי הלחם ומחממים את השמן במחבת.
  • 2 טובלים את חזה העוף בתערובת הביצים, לאחר מכן בפירורי לחם ולטגן במחבת עם השמן החם. אחרי שהשניצלים מוכנים, סופגים אותם בנייר סופג ונותנים להם להתקרר מעט. לאחר ההתקררות חותכים את השניצלים לרצועות.
  • 3 בתבנית פיירקס או כל תבנית שהיא מרובעת משטחים את רצועות השניצל, מורחים מעל שכבה נדיבה של רוטב צ`ילי מתוק, חותכים את הלימון לטבעות דקות (כמו בתמונה) וסוחטים אותן מעל השכבה הראשונה, וכן הלאה עם השכבה השנייה. את טבעות הלימון החתוכות שכבר סחטנו יש לשים בין רצועות השניצל.
  • 4 מכניסים את התבנית לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 20-30 דקות עד שהשניצל משחים ורוטב הצ`ילי מצטמצם מעט (הזמנים משתנים בהתאם לחוזק התנור).
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מרובעת.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בשניצלים לאחר הטיגון. יתכן שימוש יתר בשמן (כחצי בקבוק שמן קנולה לק"ג חזה עוף). שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 28.1% 37% 33.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.41 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב