דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שניצל בלימון וצ`ילי מתוק
שניצל בלימון וצ`ילי מתוק
שילוב נהדר של לימון וצ`ילי מתוק

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 341 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות (לאנשים רעבים במיוחד))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מכינים שניצל רגיל מ- 1 ק"ג חזה עוף: בקערה טורפים את הביצים עם הפפריקה, המלח והפלפל השחור. בקערה אחרת מפזרים את פירורי הלחם ומחממים את השמן במחבת.
  • 2 טובלים את חזה העוף בתערובת הביצים, לאחר מכן בפירורי לחם ולטגן במחבת עם השמן החם. אחרי שהשניצלים מוכנים, סופגים אותם בנייר סופג ונותנים להם להתקרר מעט. לאחר ההתקררות חותכים את השניצלים לרצועות.
  • 3 בתבנית פיירקס או כל תבנית שהיא מרובעת משטחים את רצועות השניצל, מורחים מעל שכבה נדיבה של רוטב צ`ילי מתוק, חותכים את הלימון לטבעות דקות (כמו בתמונה) וסוחטים אותן מעל השכבה הראשונה, וכן הלאה עם השכבה השנייה. את טבעות הלימון החתוכות שכבר סחטנו יש לשים בין רצועות השניצל.
  • 4 מכניסים את התבנית לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 20-30 דקות עד שהשניצל משחים ורוטב הצ`ילי מצטמצם מעט (הזמנים משתנים בהתאם לחוזק התנור).
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מרובעת.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בשניצלים לאחר הטיגון. יתכן שימוש יתר בשמן (כחצי בקבוק שמן קנולה לק"ג חזה עוף). שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מעין צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)917269
חלבונים (גרם)63.43 18.6
פחמימות (גרם)5717
מתוכן סוכרים (גרם)0.14 0.04
שומנים (גרם)48.17 14.13
מתוכם שומן רווי (גרם)5.74 1.68
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)235.99 69.2
נתרן (מ"ג)803.06235.5
סיבים תזונתיים (גרם)3.15 0.92
מים (גרם)127.0637.26
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)61.3517.99
ויטמין B (מ"ג)28.58.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.330.1
ויטמין B3 (מ"ג)24.757.26
ויטמין B5 (מ"ג)2.110.62
ויטמין B6 (מ"ג)1.140.33
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.865.24
ויטמין B12 (מק"ג)0.820.24
ויטמין C (מ"ג)8.652.54
ויטמין D (מק"ג)0.670.2
ויטמין E (מ"ג)1.090.32
ויטמין K (מק"ג)4.611.35
סידן (מ"ג)47.2613.86
ברזל (מ"ג)2.520.74
מגנזיום (מ"ג)56.7716.65
זרחן (מ"ג)458.36134.42
אבץ (מ"ג)2.120.62
אשלגן (מ"ג)519.67152.39
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.270.67
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.830.54
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.71.09
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.310.97

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 28.1% 37% 33.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.