דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 609 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • רוטב הפרסייד
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    לפי הטעם
  • שום - 2 שיניים
    כתושות - לפי הטעם
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • חומוס שלם - קופסת שימורים (290 גרם)
  • הסלט
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לקוביות
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    חתוכות לקוביות
  • מלפפון עם קליפה - יחידה בינונית (96 גרם)
    חתוך לקוביות
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוצה
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לפי הטעם
  • הטחינה
  • טחינה גולמית - 3/4 כוס - סה"כ (113 גרם)
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
    לפי הטעם
  • שום - 2 שיניים
    כתושות - לפי הטעם
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מים - לפי הצורך
  • הביצים הקשות
  • ביצה קשה - 3 גדלים ממוצעים - סה"כ (174 גרם)
    מגוררות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מנת סביח בצלחת
אין על הטעם של סביח
  • 1 הכנת רוטב הפרסייד (שמן זית, לימון, מלח ושום כתוש): לחמם את שמן הזית במחבת רחבה, להוסיף את מיץ הלימון והשום, ולערבב.
  • 2 להוסיף את קוביות החצילים ולהמשיך לטגן מעט.
  • 3 להוסיף את פטריות השמפיניון, המלח, הפלפל השחור וגרגירי החומוס השלמים, לערבב ולהמשיך בטיגון עוד כדקה.
  • 4 להכין סלט ירקות לסביח: לערבב את כל הירקות הקצוצים והחתוכים ולתבל לפי הטעם.
  • 5 להכין טחינה טעימה: לערבב את מצרכי הטחינה היטב עד למרקם הרצוי (להוסיף את המים הקרים בהדרגה).
  • 6 להניח את הסלט על צלחת הגשה נאה, מעל הסלט להניח את החומוס עם החצילים והפטריות, ולשפוך מעל הכל את הטחינה. לסיום, לגרר מעל הכל את הביצים הקשות (כי אין סביח בלי ביצה קשה).
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם את הרתחת הביצים הקשות. המתכון הוא פרי המצאתו של הבן שלי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.5% 32.6% 21.1% 37.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.65 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב