דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 92 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פחלבה גרוזינית
על שולחן המתוקים בכל חג פורים
  • 1 לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק, מורידים למשטח עבודה ובידיים משומנות ממשיכים ללוש ולעבד את הגלוטן שבקמח עד שנוצר בצק אלסטי.
  • 2 לאחר כ- 20 דקות חוזרים על פעולת הלישה, מכסים ומשהים כשעה.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 26 כדורים שווים ומשהים למנוחה של כרבע שעה.
  • 4 מרדדים כל כדור בצק לעלה דק ומכסים למנוחה קצרה נוספת.
  • 5 פותחים כל כדור בצק לעלה דק (מתחילים מכדור הבצק המרודד הראשון שרידדנו קודם) כמו לחצ`פורי.
  • 6 מניחים על תבנית משומנת (קוטר 28) כששולי הבצק תלויים מעבר לשולי התבנית.
  • 7 ממשיכים כך להניח בשכבות 13 עלים כשעל כל עלה מזלפים מעט שמן בעזרת אצבעות הידיים. מעל מפזרים את המלית (לאחר שערבבנו את כל חומרי המלית יחד).
  • 8 מכסים את המלית ב- 13 שכבות נוספות ומזלפים מעט שמן גם מעל השכבה האחרונה.
  • 9 משהים למנוחה של כחצי שעה ורק לאחר מכן מסירים ומיישרים את עודפי הבצק סביב התבנית.
  • 10 חותכים ל- 12 משולשים ואופים תחילה בחום של 180 מעלות כ- 15 דקות. מורידים את החום ל- 160 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ- 15 דקות.
  • 11 מעדן אמיתי - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 28 עם ציפוי טפלון/קרמי.

יותר משליש מהבצק נזרק לאחר שמסירים את העודפים מסביב לתבנית - החישוב התזונתי כולל את כל כמות הבצק (כולל העודפים שהוסרו).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 24.3% 11.4% 63.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב