דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פחלבה גרוזינית
פחלבה גרוזינית
פחלבה גרוזינית
על שולחן המתוקים בכל חג פורים

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 92 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק, מורידים למשטח עבודה ובידיים משומנות ממשיכים ללוש ולעבד את הגלוטן שבקמח עד שנוצר בצק אלסטי.
  • 2 לאחר כ- 20 דקות חוזרים על פעולת הלישה, מכסים ומשהים כשעה.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 26 כדורים שווים ומשהים למנוחה של כרבע שעה.
  • 4 מרדדים כל כדור בצק לעלה דק ומכסים למנוחה קצרה נוספת.
  • 5 פותחים כל כדור בצק לעלה דק (מתחילים מכדור הבצק המרודד הראשון שרידדנו קודם) כמו לחצ`פורי.
  • 6 מניחים על תבנית משומנת (קוטר 28) כששולי הבצק תלויים מעבר לשולי התבנית.
  • 7 ממשיכים כך להניח בשכבות 13 עלים כשעל כל עלה מזלפים מעט שמן בעזרת אצבעות הידיים. מעל מפזרים את המלית (לאחר שערבבנו את כל חומרי המלית יחד).
  • 8 מכסים את המלית ב- 13 שכבות נוספות ומזלפים מעט שמן גם מעל השכבה האחרונה.
  • 9 משהים למנוחה של כחצי שעה ורק לאחר מכן מסירים ומיישרים את עודפי הבצק סביב התבנית.
  • 10 חותכים ל- 12 משולשים ואופים תחילה בחום של 180 מעלות כ- 15 דקות. מורידים את החום ל- 160 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ- 15 דקות.
  • 11 מעדן אמיתי - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 28 עם ציפוי טפלון/קרמי.

יותר משליש מהבצק נזרק לאחר שמסירים את העודפים מסביב לתבנית - החישוב התזונתי כולל את כל כמות הבצק (כולל העודפים שהוסרו).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)309335
חלבונים (גרם)6.83 7.41
פחמימות (גרם)3842
מתוכן סוכרים (גרם)10.14 11
שומנים (גרם)14.59 15.82
מתוכם שומן רווי (גרם)1.44 1.56
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)8.99 9.75
נתרן (מ"ג)89.7197.29
סיבים תזונתיים (גרם)0.29 0.32
מים (גרם)4.154.5
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3.884.21
ויטמין B (מ"ג)0.180.2
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.080.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.421.54
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.02
ויטמין C (מ"ג)0.220.24
ויטמין D (מק"ג)0.050.05
ויטמין E (מ"ג)0.040.04
ויטמין K (מק"ג)0.280.3
סידן (מ"ג)5.686.16
ברזל (מ"ג)0.170.18
מגנזיום (מ"ג)2.742.97
זרחן (מ"ג)12.2813.31
אבץ (מ"ג)0.050.06
אשלגן (מ"ג)53.3157.81
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 24.3% 11.4% 63.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.