דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 332 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
    לטיגון
  • גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • שום - 2 שיניים
    חתוכות לקוביות
  • חזה עוף - 700 גרם
    או פילה עוף - חתוך לקוביות
  • צימוקים - 1/2 כוס - סה"כ (75 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • בהרט - 1/2 כפית שטוחה
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
    רותחים
  • אורז בסמטי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
    שטוף ומסונן היטב

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
אושפלאו פרסי
אושפלאו בסגנון פרסי טעים
  • 1 בסיר מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה קלה.
  • 2 מוסיפים את הגזרים וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות, מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון קל כ- 3 דקות נוספות.
  • 3 מוסיפים את קוביות העוף (חזה או פילה) וממשיכים בטיגון עד שהעוף משנה את צבעו ללבן. מוסיפים את הצימוקים, מערבבים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב. מוסיפים את המים הרותחים לסיר.
  • 4 מוסיפים את האורז, מערבבים, מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה, מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת וממשיכים בבישול כ- 25 דקות נוספות.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 11.3% 37.3% 48.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב