מצרכים למתכון
23 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (20-25 יחידות)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מעדן בשרי מהמטבח הגיאורגי
- הכנת המלית:
- 1 מערבבים את כל מצרכי המלית יחדיו (חוץ מהמים והשמן) ומוסיפים בהדרגה את המים והשמן לספיגה מוחלטת.
- 2 מניחים את תערובת הבשר למספר שעות במקרר לספיגת הטעמים.
- הכנת הבצק:
-
- 1 לשים את כל מצרכי הבצק יחדיו כ- 5 דקות עד ליצירת בצק חלק, נעים ולא דביק לעבודה. במידת הצורך ניתן להוסיף בהדרגה קמח.
- 2 נותנים לבצק לנוח במשך כ- 15 דקות ויוצרים כדורים קטנים (קצת יותר גדולים מכדורי פינג פונג).
- 3 שוב נותנים לבצק לנוח כ- 10 דקות נוספות ומתחילים את תהליך הכנת הצ`יבורקי.
- 4 בעזרת מערוך משטחים את כדורי הבצק לעלה עגול (לא עבה ולא דק במיוחד). שמים כף וחצי ממלית הבשר על החצי הראשון של הבצק, סוגרים את החצי השני ויוצרים צורה של חצי ירח.
- 5 מהדקים את שולי הבצק היטב בעזרת מזלג או גלגלת משוננת ומטגנים בשמן חם (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן).
- 6 בתיאבון
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בצ`יבורקי לאחר הטיגון. יש להשתמש בכמות השמן לפי הצורך לטיגון הצ`יבורקי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.1% |
28.3% |
27.3% |
43.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב