דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

23 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (20-25 יחידות)

  • הבצק
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • ביצה - Large
  • מלח - כפית שטוחה
  • שמן קנולה - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
  • מים - 2 כוס - סה"כ (480 מ"ל)
    בהדרגה (או מי סודה)
  • וודקה - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
  • חומץ 5% - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
  • המלית
  • בשר בקר טחון - 750 גרם
    צוואר (אפשר גם כבש או עגל)
  • בצל - 2 יחידה גדולה - סה"כ (644 גרם)
    קצוצים דק מאוד
  • שום - 6 שן
    טחונות
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    כמה עלים של פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל אדום חריף - 1/2 שאטה - סה"כ (13 גרם)
    טחון - לפי הטעם
  • מים - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
  • שמן קנולה - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
  • השמן לטיגון
  • שמן קנולה - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    כמות מוערכת - ראו מידע נוסף

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
צ`יבורקי בשר
מעדן בשרי מהמטבח הגיאורגי
  • הכנת המלית:
  • 1 מערבבים את כל מצרכי המלית יחדיו (חוץ מהמים והשמן) ומוסיפים בהדרגה את המים והשמן לספיגה מוחלטת.
  • 2 מניחים את תערובת הבשר למספר שעות במקרר לספיגת הטעמים.
  • הכנת הבצק:
  • 1 לשים את כל מצרכי הבצק יחדיו כ- 5 דקות עד ליצירת בצק חלק, נעים ולא דביק לעבודה. במידת הצורך ניתן להוסיף בהדרגה קמח.
  • 2 נותנים לבצק לנוח במשך כ- 15 דקות ויוצרים כדורים קטנים (קצת יותר גדולים מכדורי פינג פונג).
  • 3 שוב נותנים לבצק לנוח כ- 10 דקות נוספות ומתחילים את תהליך הכנת הצ`יבורקי.
  • 4 בעזרת מערוך משטחים את כדורי הבצק לעלה עגול (לא עבה ולא דק במיוחד). שמים כף וחצי ממלית הבשר על החצי הראשון של הבצק, סוגרים את החצי השני ויוצרים צורה של חצי ירח.
  • 5 מהדקים את שולי הבצק היטב בעזרת מזלג או גלגלת משוננת ומטגנים בשמן חם (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן).
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בצ`יבורקי לאחר הטיגון. יש להשתמש בכמות השמן לפי הצורך לטיגון הצ`יבורקי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 28.3% 27.3% 43.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב